Koronaseuranta Uutiset

Andalusian koronatilanne paranee kovaa vauhtia

Koko Espanjan koronatilanne on menossa selvästi parempaan suuntaan. Andalusiassa tilanne paranee jopa huimaa vauhtia.

 

 

Vuorokausittaisten kuolonuhrien määrä on pysynyt jo viikon alle 450:ssä. Viimeiset kaksi päivää luku on ollut jo selvästi alle 400. Vastaavia lukuja on viimeksi kirjattu yli kuukausi sitten, kun pandemia oli vasta pääsemässä vauhtiin Espanjassa.

Andalusian itsehallintoalueella luvut ovat erittäin rohkaisevia. Viimeisen vuorokauden aikana parantuneita on ollut lähes kaksinkertainen määrä sairastuneisiin verrattuna. Vain kahden viime vuorokauden aikana aktiivisten tautitapausten määrä on laskenut 642:lla, mikä on noin 10%. Tällä hetkellä Andalusiassa on 6277 aktiivista koronatartuntaa.

Viimeisen 14 vuorokauden aikana koko Espanjassa on todettu keskimäärin 93,68 uutta tartuntaa jokaista 100.000 asukasta kohti. Andalusiassa vastaava luku on vain 23,66. Maan synkin luku, 194,65 tulee Madridista.

Tänään julkaistut luvut on päivitetty perjantai-iltana, joten niissä ei ainakaan pitäisi olla viikonlopun aiheuttamia kirjaamisviiveitä.

Espanjan terveysviranomaiset ovat muuttaneet hieman käytäntöään uusien koronatapausten ilmoittamisessa. Tällä hetkellä seurataan pääasiassa PCR-testeillä todettuja tartuntoja. Syynä on se, että PCR-testi antaa positiivisen tuloksen nimenomaan aktiivisessa vaiheessa olevasta tartunnasta. Virallisten tilastojen yhteydessä ilmoitetaan myös vasta-ainetestillä todetut tartunnat, mutta niitä ei sisällytetä ns. päivittäiseen uusien tapausten seurantaan, koska positiiviset vasta-ainetestit kertovat pääasiassa jo parantuneista, ei-akuuteista tartunnoista.

Alla Espanjan viralliset koronalukemat sellaisena kuin viranomaiset ne tänään ilmoittivat. Tiedot on päivitetty perjantai-iltana 24.4. klo 21. Suluissa muutos viimeisen vuorokauden aikana. Ristiriidat aiempien tilastojen kanssa johtuvat yllä kerrotusta muutoksesta

Andalusia:

  • Todettuja tartuntoja 11.703 (+167)
  • Kuolleita 1.131 (+24)
  • Parantuneita 4.295 (+303)

Espanja:

  • Todettuja tartuntoja PCR-testillä 205.905 (+2.944)
  • Kuolleita 22.902 (+378)
  • Parantuneita 95.708 (+3.353)

Lisäksi vasta-ainetestillä todettuja tartuntoja 17.854

Mitä pidit jutusta?
+1
164
+1
12
+1
5
+1
4
+1
2
+1
6

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin vanha...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa