Koronaseuranta

Andalusian ja Málagan luvut synkkenevät entisestään – uudet ennätysluvut

Tänään keskiviikkona kirjattiin pandemian ajan uudet ennätyslukemat koronatartunnoissa koko Andalusiassa ja erityisesti Málagan provinssissa.

 

Andalusiassa uusia tartuntoja todettiin yhteensä 6.822:lla ihmisellä. Málagan provinssin uusi päiväkohtainen ennätys kirjattiin lukuun 1.417. Málagan provinssi pitää ykkössijaa myös Andalusian sisäisessä laskennassa, toiseksi eniten tartuntoja todettiin Sevillan provinssissa 1.354 kappaletta.

Málagan alueen sairaaloissa on tällä hetkellä 352 covid potilasta, lisäystä eiliseen on 43 henkilöä. Tehohoidossa on tällä hetkellä 38 potilasta, viisi enemmän kuin eilen. Sairaalapotilaiden määrä kasvaa kovaa vauhtia, se luo painetta terveydenhuoltojärjestelmän kestävyydelle.

Andalusian itsehallintoalueen presidentti Juanma Moreno on syystäkin huolissaan kehityksestä. Hän on vihjannut, että Espanjan keskushallinnon olisi ehkä syytä puuttua tilanteeseen ja antaa koko valtakuntaa koskevia rajoitteita ainakin matkailun ja liikkumisen osalta.

Andalusian johto pitää perjanataina istunnon yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Kyseisessä palaverissa päätetään mahdollisista alueellisista rajoitusten kiristämisistä. Luvut ovat niin kovassa nousussa, että on hyvä syy odottaa rajoitusten kiristymistä. Nykyiset rajoitteet ovat voimassa sunnuntaihin 24.1. saakka, mutta niiden kiristäminen on mahdollista nopeamminkin, mikäli tilanne hallinnon mielestä vaatii toimia.

Lähde: Sur, Málaga Hoy

Mitä pidit jutusta?
+1
69
+1
4
+1
9
+1
6
+1
148
+1
38

Kolumnit

Suvi Kauranen

Kalsaripäivä

Aiheutin taannoin jälkikasvulleni häpeän hetkiä tunnustamalla julkisesti, televisoidussa haastattelussa, että sunnuntait...
Kimmo Sahlman

Annus horribilis

  Tästä vuodenvaihteesta voisi sanoa, että ojasta allikkoon. Luottavin mielin hyvästeltiin...

Viikon kysymys

Rauhoittuuko Yhdysvaltain tilanne vallanvaihdon jälkeen?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa