Koronaseuranta Uutiset

Andalusia odotuksen vallassa

Keskiviikkoiltaa odotetaan Andalusiassa jännityksellä. Koronaexpertit kokoontuvat silloin päättämään mahdollisista rajoitusten kevennyksistä.

 

Andalusian itsehallintoalueen koronatilastot olivat helmikuun alkupuoliskolla lähes kaikkialla erittäin pahat. Viimeisten parin viikon aikana suunta on ollut kuitenkin selvästi parempaan, ja käyrät ovat laskeneet jyrkästi. Tämän viikon keskiviikkona on lopulta alueen koronaexpertien ja maakuntahallituksen kokous, jossa pohditaan koronarajoitteiden mahdollisia kevennyksiä.

Maakuntahallitus on alustavasti luvannut rajoituksiin helpotusta, mikäli luvut pysyvät laskussa. Näin on tapahtunut, ja esimerkiksi tämän viikon maanantaina 1.3. kirjattiin Andalusiassa matalin ilmaantuvuusluku kahteen kuukauteen.

Tällä hetkellä koko Andalusiassa on vain muutama pikkukylä, joiden ilmaantuvuusluku kahdelta viikolta on yli tuhat. Näin ollen voidaan todeta, että jokseenkin koko Andalusiassa kuntien rajat ovat auki ja myös ei-välttämätön liiketoiminta, kuten ravintolat, sallittuja, mutta rajoitettuja.

Kun asiantuntijat keskiviikkona kokoontuvat, heidän pohdintansa kohdistunevat ainakin seuraaviin rajoitteisiin:

– Liikkuminen on toistaiseksi sallittu kaupunkien välillä, mutta vain provinssin sisällä. Myös itsehallintoalueen rajat ovat kiinni muulta kuin välttämättömältä liikenteeltä.

– Öinen ulkonaliikkumiskielto on voimassa klo 22-06.

– Ei-välttämätön liiketoiminta pitää lopettaa klo 18.

– Kokoontumisrajoitus eri talouksissa asuvien ihmisten suhteen on neljä henkilöä.

Andalusian presidentti Juanma Moreno on jo todennut, että ensimmäisenä helpotettaneen liikkumista provinssien välillä. Muutoin sekä Moreno että muut johtavat viranomaiset ovat olleet varovaisia puheissaan.

 

Mitä pidit jutusta?
+1
156
+1
7
+1
3
+1
8
+1
4
+1
8

Kolumnit

Tia Raunio

1-vuotissynttärit

  Suomen Merimieskirkon Aurinkorannikon sosiaalityön hanke, jolle STEA eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus on myöntänyt kolmen...

Viikon kysymys

Joko nyt on aika matkustaa?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa