Uutiset

Ana Mula voitti vaalit Fuengirolassa

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Ana Mula joukkoineen säteili tyytyväisyyttä sunnuntain kunnallisvaalien jälkeen.

Sunnuntaina Espanjassa pidettiin Eurovaalien yhteydessä kunnallisvaalit. Fuengirolassa "vanhat" puolueet jopa vahvistivat asemiaan. Pormestarina jatkaa Ana Mula.

Sunnuntaina Espanjassa pidettiin Eurovaalien yhteydessä kunnallisvaalit. Fuengirolassa ”vanhat” puolueet jopa vahvistivat asemiaan. Pormestarina jatkaa Ana Mula.

Keskusta-oikeistolaisen Partido Popularin (PP) pormestariehdokas Ana Mula onnistui kampanjassaan ilmeisen hyvin. Vaikka PP menetti valtakunnan tasolla asemiaan, Fuengirolassa Mulan joukot onnistuivat jopa nappaamaan itselleen yhden paikan lisää kaupungin valtuustosta. Valtuustossa on 25 jäsentä ja heistä 15 on PP:n riveistä.

Myös sosialistipuolue PSOE menestyi hyvin ja sai yhden paikan lisää. Heidän valtuutettujen määränsä on nyt kuusi kappaletta. Vox sai uutena ryhmänä yhden valtuutetun, Ciudadanos ja Izquierda unidad menettivät molemmat yhden paikan ja joutuvat nyt tyytymään yhteen valtuutettuun.

Prosentuaalisesti äänet jakautuivat seuraavasti:
PP    51,04%
PSOE    22,39%
Ciudadanos    9,95%
Vox    5,75%
IU    5,48%
Podemos    3,91%

Fuengirolan lähikunnista Benalmadenassa PSOE eteni suurimmaksi puolueeksi, mutta ei päässyt lähellekään yksinkertaiseen enemmistöön tarvittavaa yli 50%:n ääniosuutta. Mijasissa PP säilyi suurimpana, mutta kunnallispolitiikan kiharaisuus jatkuu erilaisten ”epäpyhien” liittoutumien kautta. Torremolinosissa tilanne PP:n ja PSOE:n välillä oli tiukka, PP säilytti niukasti suurimman puolueen paikkansa. Marbellassa PP nousi yhden lisäpaikan turvin hallitsevaksi puolueeksi.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa