Uutiset

Ana Mula voitti vaalit Fuengirolassa

Ana Mula joukkoineen säteili tyytyväisyyttä sunnuntain kunnallisvaalien jälkeen.

Sunnuntaina Espanjassa pidettiin Eurovaalien yhteydessä kunnallisvaalit. Fuengirolassa "vanhat" puolueet jopa vahvistivat asemiaan. Pormestarina jatkaa Ana Mula.

Sunnuntaina Espanjassa pidettiin Eurovaalien yhteydessä kunnallisvaalit. Fuengirolassa ”vanhat” puolueet jopa vahvistivat asemiaan. Pormestarina jatkaa Ana Mula.

Keskusta-oikeistolaisen Partido Popularin (PP) pormestariehdokas Ana Mula onnistui kampanjassaan ilmeisen hyvin. Vaikka PP menetti valtakunnan tasolla asemiaan, Fuengirolassa Mulan joukot onnistuivat jopa nappaamaan itselleen yhden paikan lisää kaupungin valtuustosta. Valtuustossa on 25 jäsentä ja heistä 15 on PP:n riveistä.

Myös sosialistipuolue PSOE menestyi hyvin ja sai yhden paikan lisää. Heidän valtuutettujen määränsä on nyt kuusi kappaletta. Vox sai uutena ryhmänä yhden valtuutetun, Ciudadanos ja Izquierda unidad menettivät molemmat yhden paikan ja joutuvat nyt tyytymään yhteen valtuutettuun.

Prosentuaalisesti äänet jakautuivat seuraavasti:
PP    51,04%
PSOE    22,39%
Ciudadanos    9,95%
Vox    5,75%
IU    5,48%
Podemos    3,91%

Fuengirolan lähikunnista Benalmadenassa PSOE eteni suurimmaksi puolueeksi, mutta ei päässyt lähellekään yksinkertaiseen enemmistöön tarvittavaa yli 50%:n ääniosuutta. Mijasissa PP säilyi suurimpana, mutta kunnallispolitiikan kiharaisuus jatkuu erilaisten ”epäpyhien” liittoutumien kautta. Torremolinosissa tilanne PP:n ja PSOE:n välillä oli tiukka, PP säilytti niukasti suurimman puolueen paikkansa. Marbellassa PP nousi yhden lisäpaikan turvin hallitsevaksi puolueeksi.

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kännissä rattiin

Tällä viikolla julkistettiin tutkimus, jonka mukaan suomalaiset suhtautuvat rattijuopumukseen muihin eurooppalaisiin...
Marjatta Jabe

Muistoja menneestä

Stadilaiset viettivät 10-vuotisjuhliaan. Avajaisissa muistelin omaa nuoruuttani. Vapun jälkeisenä päivänä 1945...

Viikon kysymys

Kumpi kiinnostaa enemmän?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa

Varaa saunavuoro: (+34) 646 111 203