Seksihelteet ja käristyskupolit kalpenevat, superhelteet viikonlopuksi.

Pääsiäisenä Aurinkorannikolla rikottiin mittaushistorian huhtikuun lämpöennätys. Málagan lentokentällä elohopea nousi mittarissa 33,7 asteeseen. Tällä viikolla tuo ennätys saattaa jälleen lentää romukoppaan.

Lämpötila nousee poikkeuksellisen korkeaksi tiistaista alkaen. Kaikkein kuuminta on kuitenkin viikonloppuna, kun lännestä puhaltava Terral -tuuli tuo polttavan kuumaa ilmamassaa alueelle. Sisämaan jokilaaksoissa lähennellään jopa 40:n asteen lämpöä. Rannikkoalueillakin lämpö kipuaa reilusti yli 30:n asteen.

Huhtikuun maksimilämmöt liikkuvat yleensä hieman yli 20:ssa asteessa. Nyt mennään reilusti noiden pitkäaikaisten maksimikeskiarvojen yläpuolelle. Málagan meteoroligen keskuksen johtaja Jésus Riesco sanoo Sur -lehdessä tilanteen olevan erittäin poikkeuksellinen.

-Tämä on ilmastonmuutosta, meidän tulee jatkossa varautua siihen, että lämpöennätykset rikkoutuvat toistuvasti.

Myös yölämpötilat kohoavat kuluvalla viikolla kesäisiin lukemiin. Monin paikoin vuorokauden alimmat lämpötilat pysyvät 20:n asteen yläpuolella.

Poikkeuksen kuumiin olosuhteisiin saattaa aiheuttaa ”taro” -merisumun muodostuminen. Kylmän meriveden ja kuuman ilmamassan kohtaaminen saattaa nostaa viileän sumun rannikon tuntumaan. Tällaisen muodostumista on kuitenkin vaikea ennustaa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...