Ruuan hinta nousi tammikuussa yli 15 prosenttia

Inflaatio jatkaa huikeissa lukemissa. Vaikka Espanja helpotti elintarvikkeiden verotustakin, kuluttajahinnat nousevat silti lähes ennennäkemätöntä vauhtia.

Espanja on poistanut joistain peruselintarvikkeista arvonlisäveron kokonaan ja joistain muista verokanta on laskettu kymmenestä viiteen prosenttiin. Näistä toimista huolimatta elintarvikkeiden hinta nousi tammikuussa peräti 15,4% vuodentakaiseen verrattuna. Asia selviää Espanjan tilastokeskuksen INE:n virallisista tilastoista.

Hinnat ovat nousussa myös lyhyemmällä aikavälillä. Joulukuuhun 2022 verrattuna ruoka oli tammikuussa 2023 0,4% kalliimpaa. Joidenkin yksittäisten tuotteiden hinnat ovat kuitenkin – mainitusta veromuutoksesta johtuen – laskeneet joulukuusta. Tällaisia tuotteita ovat mm. leipä (-0,2%), maito (-1,5%) ja kananmunat (-1,5%).

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Syötkö mämmiä?

View Results

Loading ... Loading ...