Kuinka lainavertailu auttaa säästämään kuluissa?

Syitä yllättävälle rahantarpeelle ja lainan hakemiselle voi olla monia. Kenties lomamatka tulee tarpeeseen mutta sen rahoittamiseen tarvitaan hieman ulkopuolista apua. Lainaa hakiessa ei kuitenkaan aina kannata tarttua ensimmäiseen vastaantulevaan vaihtoehtoon, sillä eri luotonmyöntäjien lainakuluissa voi olla ajoittain merkittäviäkin eroja. Kun lomamatkasta halutaan selvitä mahdollisimman edullisesti ja ilman, että siitä koituvia maksuja maksetaan vielä kohtuuttoman pitkänkin ajan päästä, on kannattavaa vertailla lainoja.

Tänä päivänä vertailun voi tehdä puolestasi esimerkiksi Omalaina.fi joka toimii yhtiestyössä lukuisien rahoitusyhtiöiden kanssa. Kun täytät palvelussa vain yhden lainahakemuksen, se kilpailuttaa luotonmyöntäjät puolestasi. Näin ollen lomailukin voi olla huolettomampaa, kunhan kiinnität lainojen vertailussa huomiota muutamaan oleelliseen seikkaan.

Lainasumma ja -aika vaikuttavat kuluihin

Lainan kulut ja korko ovat suoraan verrannollisia lainasummaan ja -aikaan. Mitä suurempi lainasumma on, sitä enemmän sitä luonnollisesti myös maksetaan takaisin. Pidemmän laina-ajan valitessasi maksat pienempiä kuukausieriä, mutta tällöin laina ehtii kasvaa enemmän korkoa kuin lyhyemmällä maksuajalla. Kannattaakin arvioida suhteellisen tarkkaan lainan käyttötarkoitusta ja sen edellyttämää lainasummaa, jottei maksamisesta erityisesti taloudellisesti epävakaina aikoina koidu sinulle pidemmällä tähtäimellä ongelmia.

Sopivia lainaehtoja valitessasi kannattaakin siis pohtia omaa maksukykyäsi tarkoin, jotta tulet valinneeksi oman taloutesi kannalta realistisen maksusuunnitelman. Lainavertailulla pyritään tarjoamaan sinulle parhaiten asettamiisi ehtoihin sopivia tarjouksia, joiden ehtoihin voit itse tutustua tarkemmin löytääksesi parhaiten omiin tarpeisiisi vastaavan ratkaisun.

Lainan nimelliskorko ei kerro kaikkea

Lainatarjouksen kohdalla tulee helposti tartuttua sen nimelliskorkoon, joka ei Suomessa saa ylittää 20 prosenttia. Tämä luku on kuitenkin vain yksi osa lainan kokonaiskustannuksista. Lainanottajan tulee huomioida myös muut kulut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut. Nämä voivat vaikuttaa merkittävästi lainan todelliseen vuosikorkoon, jota kannattaakin pitää nimelliskorkoa tarkemmin silmällä. Näin lainan kuluissa voi summasta ja maksuajasta riippuen säästää kymmeniä ellei jopa satoja euroja. Siksi onkin tärkeää vertailla erilaisia lainatarjouksia ja laskea niiden todellinen vuosikorko ennen päätöksentekoa.

Lainavertailu auttaa löytämään sopivimman lainaratkaisun

Lainavertailu on hyödyllinen työkalu, jonka avulla voit vertailla eri lainojen korkoja ja ehtoja. Se auttaa sinua löytämään sopivimman lainaratkaisun omaan talouteesi ja tarpeisiisi. Lainavertailussa voit myös tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, joita markkinoilla on tarjolla. Tänä päivänä sinun ei tarvitse itse olla kontaktissa eri luotonmyöntäjiin ja pyytää heiltä lainatarjousta, vaan voit hyödyntää verkosta löytyviä palveluita jotka edellyttävät sinulta vain yhden hakemuksen täyttämistä.

Yhteenvetona lainavertailu auttaa säästämään kuluissa, sillä se antaa sinulle mahdollisuuden tutustua eri palveluiden tarjoamiin lainoihin ja niiden ehtoihin. Lainavertailun avulla voit vertailla esimerkiksi korkoja, maksuaikoja ja muuta tietoa löytääksesi itsellesi parhaan vaihtoehdon. Kannattaa huomioida, että lainan hakeminen vaatii aina harkintaa ja vastuullisuutta. Siksi ennen kuin teet päätöksen, tutki huolellisesti kaikkien vaihtoehtojen etuja ja haittoja sekä varmista, ettet sitoudu tarpeettoman kunnianhimoiseen lainasopimukseen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...