Yhteisöllinen yrittäminen

Aurinkorannikon yrittäjät ovat monenkirjava sakki. Täältä löytyy niin yksinyrittäjiä, sijoittajia kuin sarja- ja kasvuyrityksiä edustaen lähes kaikkia äkkiseltään keksittäviä toimialoja.

Onkin päivänselvää, ettei koko yrittäjäjoukko kohtaa koskaan toisiaan eikä verkostoitumisen tarve tai halu ole kaikilla sama. Mielenkiintoisia ovat kuitenkin yrittäjien tapahtumat, joihin aina löytää joku uusi tai omassa kuplassaan aiemmin viihtynyt yrittäjä.

Mielestäni täällä olevien yrittäjien on jopa tärkeämpää tuntea toisensa kuin Suomessa. Kirjavaan joukkoon mahtuu monenlaista hiihtäjää ja valitettavasti myös niitä ei-niin-rehellisiä yrittäjiä, jotka esimerkiksi jättävät tahallisesti laskut kollegoilleen pystyyn. Tällainen toiminta Aurinkorannikolla on kuitenkin hyvin lyhytjänteistä. Suurin osa meistä rannikolla toimivista yrittäjistä tuntee toisensa ja viesti puskaradioissa näistä koijareista kulkee valonnopeudella. Täällä siis kannattaa miettiä kahteen kertaan, mikäli aikoo kanssayrittäjiä vilpillisin keinoin jallittaa.

Yhteisöstä on paljon iloa. Itse en näe minkäänlaista ongelmaa viettää vapaa-aikaa ”kilpailevien” yritysten johtajien kanssa. Meillä on ratkiriemukkaita illanviettoja, vertaistukea, yhteisiä harrastuksia ja yritysten välistä yhteistyötä.

Jos omalla yrityksellä sattuisi olemaan resursseista pulaa tai vice versa, voi aina kilauttaa ”kilpailevan” yrityksen kiholle ja case hoituu yhteisin ponnistuksin. Näin kaikki voittavat, ja asiakas saa laajan kokemuksen omaavaa ammattitaitoa huikean nopeasti.

Kuppikunnat ovat 70-lukua. Toki olemme erilaisia, ja joidenkin kanssa yhteistyö ja ystävyys sujuvat toisia paremmin, mutta yhtä kaikki. Jokainen aurinkorannikon yrittäjä hyötyy yhteisestä sävelestä, tiedon jakamisesta ja toistemme menestyksestä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Irina Viitala
Kirjoittaja on Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n tuore puheenjohtaja ja kansainvälistyvän Wannadon SuperAssareiden kasvuyrittäjä
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...