Wara Manta saa lakin tänään klo 18

Costadilaiset järjestävät perinteisen Wara Mantan lakituksen lauantaina 30.4. klo 18:00 alkaen Paseo Maritimolla Los Bolichesissa.

Kyse on pitkästä perinteestä, ensimmäisen kerran Wara Manta lakitettiin vuonna 2012. Nyt on ollut pari vuotta taukoa pandemiasta johtuen, joten Manta jo varmasti kaipailee isoa valkeaa lakkiaan.

Costadilaiset valitsevat vuosittain keskuudestaan sopivan henkilön suorittamaan lakituksen. Kyseessä on merkittävä kunniatehtävä. Tänä vuonna tuo kunnia osuu Harri ”Pikkis” Karenille, legendaariselle laulajalle ja muusikolle. Pikkiksen kiipeämistä lakitukseen säestävät Heikki Viinamäki vetopasuunalla ja osakuoro Örisevistä.

Wara Mantan lakituksesta on muodostunut Aurinkorannikon suomalaisten yhteinen kansanjuhla. Ihmisiä kertyy rantakadulle sadoittain, monella on mukaan kuohuviiniä. Ylioppilaslakkejakin joukossa näkyy paljon. Lakituksen jälkeen suomalaisilla on tapana jäädä seurustelemaan rantakadulle, ja siitä mennään erilaisilla kokoonpanoilla syömään ja jatkamaan vapun juhlintaa.

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...