Fuengirola valmistautuu odotettuihin ferioihin

Kahden välivuoden jälkeen Fuengirolassa valmistaudutaan jälleen ns. normaaliin feria-humuun. Lokakuun 6. – 12. päivä vietettävä Feria y Fiestas del Rosario täyttää kaupungin feria-alueen ääriään myöten.

Fuengirolan suojeluspyhimyksen Rosarion kunniaksi vietettävät feriat ovat vakiinnuttaneet paikkansa yksinä koko Andalusian komeimpina juhlina. Tänä vuonna riemua lisää epäilemättä se, että kahden välivuoden jälkeen nämä juhlat saadaan vihdoin taas viettää normaaleissa olosuhteissa.

Ferioiden virallinen avajaistilaisuus järjestetään torstaina 6. lokakuuta klo 21.30 alkaen Palacio de la Pazin pihalla, feria-alueen perällä. Avajaisjuhlallisuuksissa mukana on tapahtuman virallinen kuuluttaja, joka on paikallinen laulajatähti Fran Terrén.

Ferioiden aikaan Palacio de la Pazissa järjestetään useampi mielenkiintoinen konsertti, joiden tähdet ovat maan kirkkainta kaartia.

Perjantaina rauhanpalatsin lavalle nousee La Oreja de van Gogh, lauantaina Manuel Lombo, sunnuntaina Funambulista, maanantaina – lasten päivänä – CantaJuegos ja tiistaina Nancys Rubias ja Samantha Hudson.

Perinteisiin espanjalaisjuhliin sopivasti ferioiden viimeisenä päivänä keskiviikkona luvassa on flamencofestivaalit.

Ferioiden virallinen ohjelmalehtinen on jo julkaistu. Painettua versiota on jaossa ilmaiseksi kaupungin eri virastoissa. Sähköiseen versioon voi tutustua osoitteessa www.fuengirola.es/programa-feria-del-rosario-2022/.

Turvallisuudesta huolehditaan

Massatapahtumien suhteen myös järjestystä valvova virkavalta joutuu olemaan tarkkana. Ferioiden aikaan poliisi valvoo luonnollisesti tehostetusti. Sen lisäksi feria-alueelta löytyy erillinen ”punto violeta”. Kyseessä on selvästi merkitty osasto, jonka puoleen voi kääntyä kuka tahansa nainen, joka kokee tulleensa seksuaalisen häirinnän tai aggression kohteeksi. Täällä saa apua ja tukea jatkotoimenpiteitä, kuten rikosilmoituksen tekemistä varten.

Myös liikenteen turvallisuus on osa kokonaisuutta. Pysäköintiongelmat ovat ferian aikaan yleensä valtavat, ja tämä on omiaan aiheuttamaan lisää vaaratilanteita.

Tänä vuonna Fuengirolan poliisi järjestää ferioiden ajaksi lähes 270 pysäköintipaikkaa lisää. Parkkipaikat tehdään avenida de Andalucían, myös bulevar de La Lomana tunnetun kadun varteen. Tämä tapahtuu siten, että kumpaankin suuntaan jätetään liikenteelle vapaaksi yksi kaista, mutta toinen otetaan pysäköintikäyttöön.

Lisäparkkipaikoista huolimatta järjestäjät suosittelevat käyttämään mahdollisimman paljon julkisia kulkuneuvoja.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...