Joku roti

Vitsiveikoilla ja -veikottarilla on tapana toisinaan, jotakin nimenomaista toimintaa kehuessaan todeta, että se on ”parasta mitä voi tehdä vaatteet päällä”.

Mutta mitä kaikkea sitä sitten voi tehdä vaatteet päällä? Syödä, juoda ja kitkeä rikkaruohoja, nyt ainakin. Talonkin voi rakentaa vaatteet päällä. Jos osaa. Itse en oikein osaa, mutta se ei riipu vaatteista.

Tarkemmin ajateltuna taitaa olla niin, että melkein kaikkea voi tehdä ainakin jonkinlaiset vaatteet päällä. Tässä yhteydessä voinkin paljastaa, että minulla supervoima. Minä pystyn nimittäin ottamaan aurinkoa uimahousut jalassa. Revi siitä!

Kaikilla ei ole sellaista kykyä. Ei ainakaan siitä päätellen, että esimerkiksi Cádizissa säädettiin tänä keväänä kaupungin järjestyssääntö, joka takaa oikeuden ottaa rajatonta rusketusta missä tahansa kaupungin julkisella rannalla. Vastaavanlainen pykälä taitaa jossain muodossa olla olemassa ihan EU-tasollakin.

Tämä tuli mieleeni tässä päivänä eräänä, kun olimme Fuengirolan rannalla harjoittamassa supervoimaani, auringonottoa uima-asuissa. Rannalla oli tietysti paljon lapsiperheitä, mutta myös nuorehko pariskunta, jolla supervoima alkoi selvästi rakoilla. Eikä se liennyt ainoa asia joka rakoili. Veikkaan että hiekkaa meni vähän muuallekin kuin suuhun.

En tiedä missä tolkullisen toiminnan raja tarkalleen menee pienten lasten nähden, mutta arvioisin, että jos ”halailun” jälkeen pitää sovitella housuja takaisin jalkaan, niin hyvän maun raja näkyy kaukana taustapeilissä.

Eihän naturismin salliminen kaikkialla tietenkään tarkoita sitä että saman tien kaikki juoksentelevat, Pate Mustajärveä lainatakseni, ”niityllä kynnetön jutkahdellen”. Eikä naturismi toki lähtökohtaisesti johda mihinkään edellä mainittuun. Mutta aina on niitä, joiden takia pitäisi miettiä vielä toisenkin kerran.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...