Paratiisin takapihat

Paratiisi tv-sarjan toinen tuotantokausi tulee Yle Areenaan katsottavaksi ensi viikon tiistaina. Telkkarissa se alkaa pyöriä viikoittain sunnuntaina 6.11. Aurinkorannikko on jälleen näyttävästi esillä suomalaisten olohuoneissa.

Paratiisia on kehuttu monesta näkökulmasta. Yksi sarjan hienoimpia puolia on se, että rikosjuonittelun ohessa se tuo esiin myös sellaisia ongelmia, vaikeuksia ja epäkohtia, joita tavallisesti ei fiktiivisiin jännärisarjoihin oteta mukaan.

Ensimmäisellä tuotantokaudella päähenkilön aviopuolison muistisairaus oli kuvattu realistisesti. Kuvausta kiiteltiin runsaasti myös terveydenhuoltohenkilökunnan taholta.

Sarjan ohjaaja Marja Pyykkö vihjaa, että toisella kaudella esille nousee esimerkiksi afrikkalaistaustaisten ihmisten monisyinen ongelmavyyhti Aurinkorannikolla. Kello- ja aurinkolasikauppiaat rantakadulla ovat vain näkyvä fasadi järjestäytyneelle rikollisuudelle, joka sisältää väkivaltaa, orjuuttamista ja epäinhimillistä nöyryyttämistä.

Isojen yhteiskunnallisten ongelmien nostaminen osaksi viihdesarjaa on rohkea teko. Paratiisin tuotantotiimi on niin ammattitaitoista väkeä, että he pystyvät käsittelemään vaikeitakin asioita ilman turhia paisutteluja ja ylilyöntejä.

Katsotaan Paratiisin toinen kausi ja viihdytään sen kanssa. Todennäköisesti saamme viihdeaspektin lisäksi myös ajateltavaa ja ponnistelua aivoille. Juuri se on Sofian uuden toiminnanjohtajan mukaan parasta mahdollista ravintola aivoille.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...