Koko hela maailma yhdessä illassa

Fuengirolan kansainväliset päivät ovat käynnissä. Jos olet Aurinkorannikolla, varaa ihmeessä ainakin yksi ilta vietettäväksi tämän upean tapahtuman parissa.

Kyse on eräänlaisesta messutapahtumasta, jossa eri kansallisuudet esittelevät omaa kulttuuriaan. Esillä on esittäviä taiteita kuten tanssia ja musiikkia, käsitöitä ja mitä tahansa maat ovatkaan keksineet esitellä omasta kulttuuristaan.

Elävä musiikki on yksi hienoimpia kansainvälisten päivien anteja. Kun Fuengirolan feria-alueella vaeltelee ja kurkkailee sisään juhlahuoneistoihin (caseta/peña), voi törmätä käsittämättömän hienoihin musiikillisiin elämyksiin. USA:n casetassa saattaa soitta täysiverinen kantribändi lännenhatuissaan, Irlannin osastolla saattaa soida Thin Lizzy -musiikki parempana kuin alkuperäinen ja Meksikon osastolla helisevät isot kitarat ja sombrerot ovat halkaisijaltaan jättimäisiä. Etelä-Amerikan maiden osastoilla vietetään rytmien juhlaa ja musiikkiin liittyy usein tanssiesityksiä, jotka ovat sanalla sanoen upeita. Aasian kansakuntien osastoilla musiikki on meille eurooppalaisille vieraampaa, mutta äärimmäisen mielenkiintoista.

Kulinaariset elämykset ovat kansainvälisillä päivillä aivan omaa luokkaansa. Feria-alueelle kannattaa mennä nälkäisenä, herkkuja löytyy joka makuun. Japanin osastolta saa sushia, Uruguayin osastolla jättimäisissä grilleissä paistuu lähes kokonaisia naudan ruhoja ja Suomen casetalla loimutetaan lohta avotulella. Nam.

Kyse on isosta tapahtumasta. Kaupunki ilmoittaa jälkeenpäin arvion kävijöistä ja se liikkuu yleensä miljoonan paikkeilla. Luvussa saattaa olla hieman propagandaa mukana, mutta julmetun paljon ihmisiä feria-alueella kuuden päivän aikana vierailee.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...