Pähkinät 12/22

Paxi huuleen ja pähkinöiden kimppuun.

1. Millä nimellä entinen Trustivapaa Bensiini -yritys tunnetaan nykyisin?

2. Kenen suomalaisen ”syy” on, ettei olympiavoittaja, maalivahti Harri Säteri päässyt jahtaamaan Stanley Cupia Toronto Maple Leafsiin?

3. Montako miljoona euroa PSG:n jalkapallotähti Neymar tienaa kuukaudessa?

4. Mikä suomalaistaho osti Helsingin keskustassa sijaitsevan Stockmannin kiinteistön?

5. Kenen tunnetun ex-kansanedustajan nimestä syntyy anagrammi: naikaa nuoriso?

6. Koska viimeksi ennen Bahrainin F1:n osakilpailua on ajettu ilman Kimi Räikköstä tai Sebastian Vetteliä?

7. Kenen tunnetun miljardöörin tyttö kastettiin Exa Dark Sideræliksi?

8. Minä vuonna lanseerattiin Fazerin rauhanpastilli Pax?

9. Millä lempinimellä kutsutaan Honda Monkey -mopoa?

10. Millaista lehtimaailman mediahistoriaa kuningatar Elisabet tekee huhtikuussa?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Oy Teboil Ab

Nimenmuutos tapahtui 1966, kun Trustivapaa Bensiini muuttui nimikilpailun ansiosta TB:ksi. Venäjän hallintoon voimakkaat siteet omistava Lukoil on omistanut TB:n vuodesta 2005 lähtien.

2. Reijo Ruotsalaisen

Ruotsalainen riitautui New York Rangersin valmentajan kanssa ja vaihtoi seuraa Berniin. Sveitsin kauden loputtua 1987 Edmonton Oilers nappasi yhden sen hetken parhaimmista puolustajista joukkueeseensa ja voitti mestaruuden. Sen takia väsättiin sopimus, että kauden aikana NHL:n ulkopuolelta tulevat pelaajat joutuvat ensin siirtolistalle, josta Arizona Coyotes nappasi Säterin.

3. Neljä miljoonaa euroa

Neymar on tällä hetkellä jalkapallomaailman palkkakunkku ranskalaisen Léquipe-lehden mukaan. Tuoreimpien huhujen mukaan se ei vielä riitä motivoimaan brasilialaista. Hänen väitetään saapuvan harjoituksiin krapulassa.

4. Kuntien eläkevakuutusyhtiö Keva

Keva maksoi arvokiinteistöstä 400 miljoonaa euroa. Sen avulla Stockmann pystyy kuittaamaan noin 370 miljoonan euron velkansa. Talon on suunnitellut arkkitehti Sigurd Frosterus ja se valmistui vuonna 1930.

5. Kaarina Suonio

Suonio sai itse kuulla asiasta vuonna 1990, kun hän osallistui sanantaidon mestarin Juice Leskisen 40-vuotissyntymäpäivien kunniaksi järjestettyyn juhlakonserttiin Tampere-talossa. Juice teki sanagrammin yleisön edessä. Suonio ei loukkaantunut, vaan piti sitä hämmästyttävänä taitona ja oli hieman kateellinen Juicelle.

6. Malesiassa vuonna 2000

Viimeksi F1-sarja on ajanut ilman Kimi Räikköstä tai Sebastian Vetteliä yli 20 vuotta sitten! Sen jälkeen jompikumpi herroista on nähty aina lähtöviivalla. Vettel ajaa edelleen Aston Martinilla, mutta hän jäi viime kisasta syrjään Covid-tartunnan takia.

7. Elon Muskin

Lapsi oli Muskin seitsemäs, mutta vasta toinen Claire Boucherin eli artisti Grimesin kanssa. Lapsen lyhennetty nimi on Y. Toukokuussa 2020 syntyneen isoveljen nimi on X Æ A-12 ja hänen lyhennetty nimensä on X. Lapsi tuli medialle yllätyksenä, koska pariskunta oli ilmoittanut erostaan vain kuukausi sitten.

8. 1947

Yrttiseoksen ja lakritsiuutteen sekoitus poistui myynnistä 1991, mutta palasi markkinoille 2007. Pax-pastillit myydään sinivalkoisessa rasiassa, jossa on rauhankyyhky.

9. Tossu-mopo

Honda Monkey kehitettiin Japanissa 1961 huvipuistojen sisäiseen siirtymiseen. Sen jälkeen niitä alettiin nähdä varikkoalueilla sekä satamissa ja lopulta nuorison käytössä. Suzuki toi kilpailijaksi PV-mallin. Sitä sai myös 80-kuutioisena kevytmoottoripyöränä.

10. Hän on muotilehti Voguen kannessa

Lehti juhlistaa sillä 95-vuotiaan kuningattaren 70 vuotta valtaistuimella -juhlaa. Kuningatar nähtiin ensimmäisen kerran lehden sivulla jo 1927, jolloin hän oli 1-vuotias. Sen jälkeen hän on päässyt sisäsivuille useasti – ja nyt myös kanteen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...