Pähkinät 8/22

Taas riittää pohdittavaa

1. Millä numerolla henkilötunnuksen syntymäajan ja yksilönumeron muodostama yhdeksännumeroinen luku pitää jakaa, että saadaan tarkistusmerkki?

2. Minkä ikäisenä Suomen – ehkä – rakastetuin ravihevonen Viesker kuoli?

3. Kenen USA:n presidentin kuva on yhden dollarin setelissä?

4. Mistä maasta noppapeli Kimble on kotoisin?

5. Montako vuotta Ruotsin Kalle Kustaa on hallinnut maata?

6. Minä vuonna Kiina osallistui ensimmäisen kerran talviolympialaisiin?

7. Kenen suomalaisen penis on tällä hetkellä puhutumpi kuin aikuisviihteen ex-supertähtien Ron Jeremyn ja John Holmesin?

8. Kuka on ainoa suomalainen jääkiekkoilija, joka on voittanut niin Stanley Cupin kuin olympiakultaa?

9. Missä maassa Renfe aloittaa naisten kouluttamisen junankuljettajiksi eli veturihenkilöiksi?

10. Miten Telley Savalas Otienon jäi Suomen elokuvahistoriaan?

Vastaukset kuvan jälkeen

1. Numerolla 31

Toisin sanoen nainen, jonka syntymäaika on 131052 ja yksilönumero 308, niin yhdeksännumeroinen luku on 131052308. Kun numeron jakaa 31:llä, niin jakojäännös on 25, joka vastaa kirjainta T.

2. 33-vuotiaana

Suomen ravihistoria tuntee kaksi kansanrakastamaa ravihevosta, 1970-luvulla kilpaillut lämminverinen Chame Asserdal ja 1990-luvulla parhaat kilpailunsa ravannut kylmäverinen Viesker. Tällä viikolla kuollut Viesker on yli 1.500 jälkeläisellään Suomen eniten jälkeläisiä jättänyt suomenhevonen.

3. George Washingtonin

1700-luvun lopulla presidenttinä toimineen Washingtonin syntymäpäivästä tuli viime tiistaina kuluneeksi 290 vuotta. Washington on myös yksi niin kutsutuista Foundin Fathers -ryhmän jäsenistä eli yksi Yhdysvaltain perustajaisistä. He allekirjoittivat Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen.

4. Yhdysvalloista

Kimble on suomalainen lisenssiversio yhdysvaltalaisesta Trouble-lautapelistä. Se taas on ottanut mallia intialaisesta patsisista, joka on täkäläinen lautapeli. Patsisia kutsutaan myös Intian kansallispeliksi.

5. 48 vuotta

Hän on pisimpään Ruotsia hallinnut monarkki. Kaarle XVI Kustaa on kokenut monia muutoksia valtakautensa aikana. Vuonna 1973 kruunattu kuningas menetti poliittisen valtansa vuonna 1975 tehdyssä perustuslakiuudistuksessa. Vuonna 1980 hänen poikansa kruununprinssi Carl Philip ”alennettiin” prinssiksi ja prinsessa Victoria nimitettiin kruununprinsessaksi.

6. 1980

Kiina osallistui ensimmäisen kerran talviolympialaisiin Lake Placidissa, jossa Juha Mieto hävisi kultamitalin sadasosasekunnilla Thomas Wassbergille. Kiina voitti tänä vuonna kotikisoissaan yhdeksän kultaa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia.

7. Remi Lindholmin

Lindholm on päässyt niin Jimmy Fallonin vetämän Tonight -show´n kuin Kiss-yhtyeen johtohahmon Gene Simmonsin naljailun kohteeksi, kun hän kertoi olympialaisissa hiihdon kuninkuusmatkan jälkeen, että hänen peniksensä jäätyi kylmyydessä.

8. Valtteri Filppula

Suomen maajoukkueen kapteeni Valtteri Filppula, 37, oli ainoa Stanley Cup -voittaja Beijingissä. Filppulalla on hyvät mahdollisuudet triplaan, jos ja kun hänet valitaan keväällä Suomen MM-kisaryhmään Tampereelle.

9. Saudi-Arabiassa

Espanjalainen Renfe kouluttaa 30 naista ajamaan nopeita junavuoroja Mekan ja Medinan välille. Se on osa Saudi-Arabian yrityksestä parantaa naisten työllisyyttä, mutta Renfen hr-osaston työntekijöitä käy sääliksi, kun he perkaavat parhaimmat hakijat 28.000 naisesta, jotka ovat hakeneet uutta työpaikkaa.

10. Hän esitti mustaa Mannerheimia

Ylen verorahoilla tehdyn Suomen Marsalkka -elokuvan päähenkilöksi valittiin kymmenen vuotta sitten kotimaassaan Keniassa suosittu näyttelijä. Otieno menehtyi helmikuun alussa moottoripyöräonnettomuudessa. Hän oli 43-vuotias.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...