Suomalaiseen kouluun ilmoittautuminen alkaa

Aurinkorannikon suomalaisen koulun oppilaspaikat tulevalle lukuvuodelle ovat pian haettavissa.

Ilmoittautuminen Aurinkorannikon suomalaisen koulun esi- ja perusopetukseen lukuvuodelle 2022 – 2023 alkaa ensi maanantaina 31.1.2022 klo 9 Espanjan aikaa. Ilmoittautuminen koskee yhtä lukuvuotta.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella suomalaisen koulun kotisivun kautta. Lomake ilmestyy sivulle ilmoittautumisajan alkaessa 31.1.2022 klo 9 Espanjan aikaa.

Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitaan myös muita dokumentteja, joista lisätietoa löytyy koulun netistä, osoitteesta www.suomalainenkoulu.net/perusopetus/oppilaaksi-hakeminen/

Toiveissa rajoitusten poistuminen

Viime vuosina on monissa ikäluokissa ollut hakijoita huomattavasti enemmän kuin mitä kouluun on voitu ottaa oppilaita. Pandemian vuoksi oppilaspaikkojen määrää on myös jouduttu laskemaan, jotta viranomaisten asettamista terveystoimista on voitu huolehtia.

– Viranomaisten asettamat rajoitukset ovat edelleen voimassa, joten täydellä kapasiteetilla oppilaita ei toistaiseksi voida ottaa. Olemme toki toiveikkaita, että niitä alettaisiin purkaa, koska Espanjassa jo suunnitellaan monien rajoitusten purkamista, kertoo Aurinkorannikon suomalaisen koulun vs. rehtori Saara Ikonen.

Tällä hetkellä suomalaisessa koulussa on hieman yli 300 oppilasta ja opiskelijaa. Maksimissaan ennen pandemiaa heitä on ollut 380, joten potentiaalia oppilaspaikkojen lisäämiseen on selvästi.

– Varsinkin perusopetuksen puolella tilaa on selvästi lisää, jos rajoitukset poistuvat. Ainakin 50 oppilasta enemmän voitaisiin silloin ottaa, Ikonen arvioi.

Tammikuun viimeisenä päivänä alkavassa ilmoittautumisessa täytyy kuitenkin elää vallitsevan tilanteen mukaan. Sikäli kuin rajoituksia joko keväällä tai kesällä puretaan, voidaan oppilaita ottaa lisää.

– Todennäköisin käytäntö silloin on se, että avautuvat oppilaspaikat täytetään tässä hakuprosessissa varasijoille jääneiden joukosta, Saara Ikonen toteaa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...