Leipää ja sirkushuveja

Leivästä viis, mutta sirkushuveja on kansan saatava, ainakin Espanjassa. Todisteena on lukematon määrä “revistas del corazón” (corazón=sydän), yksinkertaisemmin juorulehtiä ja niden yllättävä suosio. Eikä ainoastaan lehtien, myös telkkarista tuppaa julkkisten onnea ja tuskaa aamusta iltaan.

Nyt on saatettu “järkyttävä” uutinen ilmoille: kuninkaan sisar Cristina ja lankomiehensä Iñaki Urdangarin ovat päättäneet vaeltaa eri teitä 24 vuoden avioliiton jälkeen. Jopa normaalisti informatiivinen kanava Sexta on täynnä asiantuntijoiden arvailuja ja analyysejä tilanteesta. Telkkarikanavat törsäävät kallista uutisaikaa yhden pariskunnan eroaikeista. Ja kaiken lisäksi pariskunta ei ole edes kuulunut virallisesti vuosikausiin kuningasperheeseen, on vain osa kuninkaan perhettä. Ja siinä on valtava ero.

Joskin aikaisemmin mielenkiintoa herätti Juan Carlosin seikkailut, niin se on ymmärrettävää, olihan mies valtionpäämies, ja kun heräsi epäilyksiä, että onkohan kaveri sekoittanut puurot ja keitot keskenään, eli kuka oikeastaan maksoi osan Don Juanin lemmenleikeistä? No, niistä tuskin koskaan saadaan täysin selvyyttä.

Espanjassa ostetaan näitä juorulehtiä ihan kunnolla ja avoimesti, toista oli vuosien takaisessa Suomessa, oikeastaan kukaan ei tunnustanut lukevansa HYMY-lehteä, mutta kummasti se vain löi painoennätyksiä. Jatkaneekohan SEISKA perinnettä.

Mutta kyllä juorulehtien määrä jää Suomessa vaatimattomaksi verrattuna Espanjaan. No, eihän meillä ole ollut kuninkaallisiakaan, joista juoruta. Kaipa missit olivat lähimpänä prinsessoita mihin päästiin Suomessa. Heitä seurattiin, ja tarkkaan. Nyt heidänkin valokehänsä on sammunut.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Kimmo Sahlman
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...