Liikunnasta elämäntapa

Useimmiten helpommin sanottu kuin tehty, mutta pienillä teoilla arjessa saat liikunnasta elämäntavan mikäli niin haluat.

Laita edeltävänä iltana lenkkikamppeet valmiiksi esille jottei sinun tarvitse niitä enää aamulla alkaa etsimään. Tai ota töihin mukaan treenikassi jotta voit suoraan työpäivän päätyttyä mennä salille. Sillä useimmiten pitkän työpäivän jälkeen kuulostaa houkuttelevammalta lösähtää sohvalle kuin uudestaan startata salille lähtöön. Mitä helpompaa teet toiminnasta itsellesi sitä helpommin pääset kiinni säännölliseen liikuntarytmiin.

Aikatauluta liikuntahetket. Merkkaa ylös kalenteriin minä päivinä ja mihin kellonaikaan lähdet liikkeelle. Pidä tästä myös kiinni. On helppoa jättää liikkuminen pois kun tilalle tulee jotain tärkeämpää. Mutta mikä voisi olla tärkeämpää kuin oma terveytesi? Ole tässä kohtaa tiukkana itsellesi ja tee se mitä olet päättänyt.

Kerro tavoitteestasi myös muille. Ns. “sosiaalinen paine” saa sinut paremmin sitoutumaan päätökseen. Laita vaikka veto pystyyn ystävien kanssa onnistumisestasi.

Mieti myös hieman pidemmälle miksi haluat muuttaa liikuntatottumuksiasi. Useinkaan syy esimerkiksi painonpudotukseen ei ole se että haluat vain pudottaa painoa. Perimmäinen syy voi olla lopulta se, että haluatkin näyttää hyvältä puolisollesi. Hieman syvemmin asioita pohtimalla voit saada paljon muitakin ahaa-elämyksiä itsestäsi.

Tarvitset myös pitkäjänteisyyttä. Se jos mikä on valttikortti uusia tapoja opeteltaessa. Asiat eivät tapahdu yhdessä yössä eikä edes kahdessa. Välillä tulee takapakkia, mutta älä anna sen lannistaa. Jatka tämän jälkeen siitä mihin jäit. On tärkeää ajatella tilanteita juuri nimenomaan tästä näkökulmasta eikä niin että olisit epäonnistunut yrityksissäsi.

Puhutaan paljon myös siitä kuuluisasta motivaatiosta, mutta se ei ole tärkein. Tärkeintä on se että jaksat jatkaa eteenpäin vaikka aina ei huvittaisi. Usein ne parhaimmat treenit ovat myös juuri silloin kun sinua kaikista vähiten olisi huvittanut lähteä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Riina Leppäkangas
Kirjoittaja on Personal Trainer ja psyykkinen valmentaja
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...