No onkos tullut rauha nyt hälinän keskelle?

Jos – ja tässä tapauksessa kun – kaupungin nimi on Torremolinos, ei tarvitse olla suurikaan visionääri arvatakseen että myllyillä (molinos) on jonkinlainen rooli kaupungin historiassa.

Kenties vanhin alueen myllyistä on Molino de Inca, joka sijaitsee aivan Torremolinosin keskustan läheisyydessä, vain muutama sata metriä kongressikeskuksesta ja vesipuistosta. Vuosisatoja vanha luonnonlähteiden äärelle rakennettu mylly ei enää jauha viljaa leivottavaan muotoon, mutta alueella on alkuperäisen myllyn jäljitelmä, joka on toimiva.

Myllyn replikan ohella nähtävää on vaikka millä mitalla. Nykyään Molino de Incan alue on nimittäin kasvitieteellinen puutarha, joka on kuin paratiisimainen keidas aivan kaupungin vilinän ja moottoritien pauhun katveessa. Noin neljän hehtaarin (40.000 m2) laajuinen puutarha on kerrassaan rauhoittava ja virkistävä kokemus.

Vesiputoukset saavat vetensä alueen kahdesta lähteestä: Incasta ja Albercón del Reystä.

Alue kunnostettiin upeaan kukkien ja kasvien loistoon ja avattiin yleisölle vuonna 2003. Nykyisellään siellä voi lepuuttaa silmiään noin 150 eri palmulajissa, sadoissa muissa puissa ja pensaissa ja lukuisissa eri lintulajeissa. Suomen jalkapallomaajoukkueen ystävät voivat käydä koti-ikävissään bongaamassa Molino de Incan puutarhasta jopa huuhkajan.

Kasvien ja lintujen ohella paratiisimaista tunnelmaa lisäävät vesiputoukset, jotka muistuttavat edelleen paikan alkuperästä, luonnon lähteistä. Alueella pulputtaa kaksi lähdettä: Inca- ja Albercón del Rey-lähteet.

Paikan alkuperää kunnioittaen alueella on myös myllyjen historiasta kertova museo, joka esittelee mm. useita pienoismalleja.

Jos myllyt sattuvat kiinnostamaan enemmänkin, on alueella myös kiehtova myllyjen historiasta kertova museo, joka perehdyttää vanhojen myllyjen toimintaan monien vanhojen esineiden välityksellä. Museossa on myös kattava lajitelma erilaisten myllyjen ja niihin liittyvien rakennusten pienoismalleja.

Lisää eksotiikkaa alueelle tuo noin 500 neliömetrin kokoinen japanilainen puutarha, joka ihastuttaa altaillaan, silloillaan ja itämaisilla rakennuksillaan.

Lisää eksotiikkaa tuo yli 500 neliömetrin laajuinen japanilainen puutarha.

Molino de Incan kasvitieteellinen puutarha löytyy Camino de los Pinaresin varrelta. Puutarha on auki tammikuusta huhtikuuhun ja lokakusta joulukuuhun klo 10-18. Maanantaisin suljettu. Toukokuusta syyskuuhun puisto on auki klo 10-21, maanantaisin suljettu. Liput maksavat kolme euroa, Torremolinosin asukkailta vain euron.

Huuhkaja on komea näky myös Andalusiassa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...