Fuengirola valmistautuu maailmanympärimatkaan

Tällä viikolla odotus päättyy ja Fuengirolan kansainväliset päivät saadaan vihdoin startattua kahden välivuoden jälkeen.

Fuengirolan kansainväliset päivät, Feria internacional de los Pueblos ehdittiin juhlia 25 kertaa ennen kuin kansainväliseksi riesaksi noussut korona laittoi laput myös näiden juhlien luukulle, keväällä 2020.

Nyt, kaksi vuotta myöhemmin on vihdoin aika viritellä uudelleen käyntiin nämä monen mielestä vuoden parhaat juhlat. Juhlapaikkana on jälleen tuttuun tapaan Fuengirolan feria-alue

Pientä viilausta

Juhlien nimi on kokenut pienen hienosäädön, mutta niin pienen, että esimerkiksi virallinen logo lyhenne FIP ovat säilyneet ennallaan. Feria internacional de los Pueblos on muuttunut muotoon Feria internacional de los Países. Eli kylien juhlasta on tullut maiden juhla.

Kansainväliset päivät juhlitaan nyt 26. kertaa.

Uusi nimi kuvaa varmasti entistä paremmin tätä lukuisia kansallisuuksia ja kulttuureja juhlistavaa tapahtumaa.

Toinen, juhlakansaa varmasti miellyttävä muutos on se, että kemuille on varattu yksi päivä aiempaa enemmän. Tänä vuonna kansainväliset päivät alkavat keskiviikkona 27.4. ja päättyvät maanantaina 2.5. tai tarkemmin sanottuna tiistaina 3.5. aamuyön tunteina.

Juhlaa yötä myöden

Tänä vuonna mukana on 33 maata, joilla jokaisella on käytössään feria-alueella oma pieni talo (caseta / peña). Maiden osastoilla esitellään kulttuuria, matkailuvaltteja, ruokia, juomia ja niin edelleen. Kaikki tämä tapahtuu iloisessa karnevaalitunnelmassa, ilman turhaa pönötystä.

Herkullinen ruoka on aina ollut olennainen osa kansojen esittäytymistä.

Myös Suomi on mukana kansainvälisillä päivillä. Suomen lisäksi tällä feria-alueen ”maailmanympärimatkalla” voi vierailla Saksassa, Iso-Britanniassa, Argentiinassa, Kreikassa, Australiassa, Havaijilla, Belgiassa, Intiassa, Boliviassa, Irlannissa, Brasiliassa, Jamaikalla, Bulgariassa, Japanissa, Chilessä, Meksikossa, Kolumbiassa, Paraguayssa, Kuubassa, Perussa, Ecuadorissa, Puerto Ricossa, Espanjassa, Dominikaanisessa tasavallassa, USA:ssa, Romaniassa, Virossa, Etelä-Afrikkassa, Turkissa, Ukrainassa, Venezuelassa ja Uruguayssa.

Värejä ja muotoja.

Feria-alueelle tulee myös markkina- ja huvipuistoalue, joka aukeaa jokaisena juhlapäivänä puoliltapäivin. Maiden casetat avautuvat joka päivä klo 13 ja sulkeutuvat vasta klo 04 aamuyöllä.

Karnevaalikulkue

Yksi kansainvälisten päivien näyttävimmistä osuuksista on aina ollut monikansallinen kulkue, jossa mukana olvien maiden edustajat täyttävät kaupungin keskustan kadut varsinaisella karnevaalitunnelmalla omien maidensa tyypillisten asujen, musiikin ja tanssin voimalla.

Näyttävä kulkue saapuu tänäkin vuonna feria-alueen portille.

Tänä vuonna kulkue starttaa lauantaina 30.4. klo 11.30 Plaza de Españalta, eli kaupungintalon edessä sijaitsevalta aukiolta. Reitti kulkee aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan Avenida Condes de San Isidroa, Avenida Matías Sáenz de Tejadaa, Calle Alfonso XIII:a, ja Paseo Jesús Santos Reiniä pitkin feria-alueen portille. Kulkueeseen odotetaan jopa lähes tuhatta osallistujaa.

Lähes tuhathenkinen kulkue liikkuu jälleen tuttua reittiä.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...