Mitä tehdä caliman jättämälle sotkulle?

Silmää hivelevä eksoottinen värimaisema muuttui hetkessä pirulliseksi sotkuksi.

Saharasta levinneen hiekkapilven ja samaan aikaan jyllänneen saderintaman jäljiltä näkymä on monin paikoin lohduton. Autot, mopot, kadut, talot, terassit, parvekkeet, oikeastaan kaikki mikä on sateelle altistunut, on punertavan kuran peitossa.

Terasseilla ja pihoilla vallitsee melkoinen sotku.

Kaikki tämä lävähti päälle juuri kun ihmiset olivat saaneet edellisen caliman jäljiltä sotkut siivottua. Tällä kertaa hiekkaa on kuitenkin vielä paljon enemmän.

Joku saattaisi ajatella, että nyt ei viitsi heti siivota, jos kohta taas tulee lisää rapaa taivaalta. Sotkuja työkseen pesevä Marko Levander opastaa kuitenkin toisin.

– Ei kannata jäädä odottelemaan. Mitä kauemmin tuo hieno hiekka istuu aloillaan, sen tehokkaammin se tukkii kaikki paikat.

Eksoottinen väri muuttui kamalaksi sotkuksi.

Levader antaa myös muutaman perusvinkin, jotka kannattaa huomioida omia terasseja, pihoja, parvekkeita, ikkunoita ynnä muita siivotessa.

– Tärkein asia on runsas vedenkäyttö. Ikkunoita ei pidä lähteä suoraan esimerkiksi rätillä pesemään, silloin naarmuttaa ikkunansa pilalle. Ensin pitää saada hiekka pois runsaalla vedellä, letkulla ruiskuttamalla jos mahdollista.

Runsas vesi on tärkeää myös terassin pesussa.

– Terasseilta hiekka kannattaa huuhdella letkulla, tarvittaessa painepesurilla. Mutta on tärkeää muistaa, että homma ei ole valmis kun hiekka on pois terassilta. Sen jälkeen pitää vielä muistaa huuhdella poistovesiputket yms. niin ikään runsaalla vedellä. Jos tuo hieno hiekka jää sinne putkiin, se kovettuu niin kovaksi tukokseksi, että avaamiseen tarvitaan työkaluja.

Mopoilustakin tuli extreme-laji kurasateessa.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...