Omituiset olympialaiset

Reino Helismaa teki ennen Helsingin olympialaisia laulun Omituiset olympialaiset. Minusta nämä Pekingin olympialaisetkin olivat vähän omituiset.

Suomi kylläkin menestyi tavallista paremmin, se ei nyt niin outoa ollut koska ei huonomminkaan enää voinut mennä.

Ihmettelen suuresti kisojen viemistä suureen itämaahan Kiinaan, minne rakennettiin valtavan hienot puitteet, joille tuskin kovinkaan suurta käyttöä jatkossa on. Ihan niin kuin feikkiä. Onko Kiinassa pidetty ollenkaan mitään maailmancupin kisoja pohjoismaisissa lajeissa tai alppilajeissa, saati jääkiekossa.

Korona toi myös poikkeavan elementin kisoihin. Tuli vääjäämättä mieleen Pekingin ja Moskovan paraatit, joissa näytetään omaa vahvuutta ja valmiutta. Saa nähdä tuleeko enää edes olympialaisia jatkossa, rauha on mennyt entistä kauemmaksi viime päivien tapahtumien johdosta.

Itse kisoja sävyttivät teiniurheilijan dopingkäry, yksittäisten urheilijoiden sulkeminen koronan vuoksi omaan eriöön, rajut olosuhteet jotka johtivat hiihtomatkan lyhentämiseen ja suomalaisen hiihtäjän sukukalleuksien paleltumiseen.

Erikoista oli myös kansainvälisen jääkiekkopomon lausunto jossa hän piti Venäjää parempana joukkueena, jonka olisi pitänyt ansaita ne kultaiset mitalit. Nämä kisat olivat ainakin omasta mielestä urheilullisesti, ei kovinkaan mielenkiintoiset. Ilman Leijonien saavutusta ja Niskasen värisuoraa ei olisi jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...