Aura Forsman auttaa asiakkaan läpi tiheänkin lakiviidakon

Omaa asianajotoimistoa, AJ Forsman Abogadosia, emännöivä Aura Forsman on ollut suorastaan yllättynyt siitä, miten nopeasti oman yhtiön toiminta on noussut siivilleen.

– Monet varoittelivat minua ja olin myös varautunut siihen, että oman yhtiön perustamisen alussa pitää olla kärsivällinen, koska asiakaskunnan kertymiseen menee aikaa. Toisin on kuitenkin käynyt. Vaikka meneillään on vasta ensimmäinen toimintavuosi, on asiakkaita jo nyt niin paljon, että lisäkädet ovat tarpeen, Forsman iloitsee.

Lisäkäsillä hän viittaa laajaan ekonomistien ja asianajajien verkostoon, jonka hän on rakentanut ympärilleen, ja joiden haltuun hän voi delegoida asioita tarpeen ja erityisosaamisen mukaan.

Kutsumus

Niin sanotuista kutsumusammateista on totuttu puhumaan monesti esimerkiksi kulttuurin alalla, mutta Aura Forsman on löytänyt oman kutsumuksensa asianajajana.

– Minusta on ihana herätä joka aamu ja alkaa työt. Nautin siitä kun saan etsiä ja löytää ratkaisuja ongelmiin, jotka saattavat aluksi näyttää hyvinkin monimutkaisilta.

Tärkeimmäksi työnsä sisällöksi hän nimeää ihmisten auttamisen.

– Monet lakiin liittyvät asiat ovat monimutkaisia Suomessa, mutta vielä monin verroin monimutkaisempia täällä Espanjassa. Siksi ei ole ihme, että usein asiakkaat ovat todella vaikeiden tilanteiden edessä. Kun sitten voin auttaa heitä asioiden selvittämisessä, se on todella palkitsevaa, Aura Forsman iloitsee.

Koukerot

Omiksi erityisaloikseen Aura Forsman nostaa kiinteistöoikeuden ja perintöasiat. Kuinka ollakaan, molemmat ovat sellaisia aloja, joilla esimerkiksi Espanjassa asuvan suomalaisen kannattaa pyytää ammattiapua varsin matalalla kynnyksellä.

– Sekä asuntokauppa että perintölaki ovat Suomessa ja Espanjassa hyvin erilaiset. Ja monesti käsitellään myös rahallisesti isoja asioita. Niinpä on järkevää hoitaa asiat alusta asti kunnolla ja oikein, kuin alkaa sitten jälkikäteen selvittelemään sotkuja, jotka oltaisiin voitu estää, Aura Forsman perustelee.

Suomessa ollaan totuttu, että laillistettu kiinteistövälittäjä hoitaa asuntokauppa-asiat vastuullisesti alusta loppuun, mutta Espanjassa välittäjien tehtävä on huomattavasti suppeampi. Kauppakirjat tekee notaari, mutta hänenkin velvollisuutensa rajoittuvat perusasioihin, kuten siihen kuka myy, kuka ostaa, mitä ja mihin hintaan.

Jos haluaa varmistaa, ettei kaupassa siirry asunnon mukana myös edellisen omistajan sotkuja, kannattaa palkata asianajaja. Se säästää hermoja ja yöunia, parhaassa tapauksessa myös rutkasti rahaa.

Myös perintöasiat kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin.

– Testamentti kannattaa ilman muuta tehdä. Ei se tarkoita sitä, että on kuolemassa. Jos ikävin kuitenkin tapahtuu, pitää perintöasiat selvittää joka tapauksessa. Kun niistä on olemassa selkeä testamentti, hoituu asia pienimmän vaivan kautta, Aura Forsman perustelee.

Forsman muistuttaa asunnonomistajia myös yhdestä velvoitteesta, jonka monet laiminlyövät.

– Vaikka asuisi esimerkiksi Suomessa ja maksaisi tuloveronsa sinne, pitää Espanjaan kuitenkin maksaa verot asunnoista ja kiinteistöistä joita täällä omistaa. Tähän ei riitä se, että maksaa kaupungintalolle vuosittaisen veron, vaan pitää myös täyttää ei-residentin veroilmoitus.

Yleisenä ohjenuorana Forsman toteaa, että lakiasioissa on parempi katsoa kuin katua.

– Kannattaa ottaa yhteys asianajajaan etukäteen ja varmistaa että asiat hoituvat oikein, se on helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa kuin epäselvyyksien selvittely jälkikäteen.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...