Taksilakko Málagassa vaikeuttaa liikennöintiä viikonloppuna -Varsinkin lentokenttäliikenne takkuilee

Jos olet tänä viikonloppuna lentämässä Málagaan tai sieltä pois, kentälle menoon ja sieltä poispääsyyn kannattaa varata aikaa, mikäli ajattelit käyttää taksia.

Tänä aamuna Málagan alueella ei näkynyt yhtä paljon takseja kuin normaalisti. Alueen taksikuskit vastustavat lakoilla Uberin, Boltin ja muiden VTC-kyytipalveluiden oikeutta tarjota palvelujaan vapaasti.

Taksikuskit ja -yrittäjät eivät vaadi kyytipalveluiden kieltämistä, mutta niille halutaan tarkka sääntely. Taksiyrittäjät vaativat, että kyytipalveluiden matka on tilattava vähintään 15 minuuttia etukäteen ja tietynlaisilta paikoilta ne eivät saisi ottaa asiakkaita laisinkaan. Nämä kielletyt paikat ovat liiketoiminnan kannalta oleellisia, esimerkiksi lentokenttien ja rautatieasemien tuloaulojen lähistöt. Taksiyrittäjät vaativat myös, että kyytipalveluja saisi käyttää vain lyhyisiin matkoihin saman kaupungin sisällä.

Vääntöä uusista säännöistä on käyty jo pitkään. Uuden säännöstön on tarkoitus tulla voimaan 1.10. Junta de Andalucia on ilmoittanut, että se tarkastelee vielä säännöstöä, mutta ei enää halua neuvotella siitä minkään ulkopuolisen tahon kanssa. Junta uskoo, että uudella säännöstöllä kilpailu lisääntyy ja kuluttajille pystytään tarjoamaan parempaa palvelua.

Lakkoja tai seisuksia on järjestetty viime torstaista alkaen. Taksikuskit pitävät ajoittain kahden tunnin taukoja, jolloin vain pieni osa koko taksikannasta on ajossa. Esimerkiksi lauantaina aamupäivällä seisauksen takia Málagan lentokentälle muodostui pitkiä ja hitaita taksijonoja. Paikalle saapui kyllä takseja, mutta ne sammuttivat moottorinsa eivätkä ottaneet asiakkaita kyytiin. Klo 13 alkaen tilanne on alkanut normalisoitua, mutta jonojen purku voi kestää pitkään.

Lähde: Diario Sur

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Aiotko äänestää eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...