Pähkinät 16/22

Löytyykö tietoa vai pitääkö arvata?

 

1. Montako presidenttiä on johtanut Venäjää?

2. Minä vuonna tv-sarja Serranon perhettä alettiin näyttämään Suomessa?

3. Monenneksiko väkirikkain kunta Fuengirola oli Espanjassa 2021?

4. Mikä on Espanjan suosituin sukunimi?

5. Millä nimellä tunnetaan Suomessa urheilulaji balompié?

6. Mikä oli Jack Nicholsonin Hohto-elokuvassa käyttämän kirveen lähtöhinta (dollari) keskiviikkona alkaneessa huutokaupassa?

7. Missä tunnetussa brittiläisessä komediasarjassa Frasier-komediasarjan taloudenhoitajaa näytellyt Jane Leeves teki tv-debyyttinsä?

8. Millä maalla on oikeus sotilastiedusteluun Ahvenanmaalla?

9. Montako tuotetta on myynnissä (keskimäärä 1.600) Alkon lippulaivamyymälässä Arkadiankadulla Helsingissä?

10. Minä vuonna julkaistiin kappale Up Around the Bend?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. Kolme

Ensimmäinen oli Boris Jeltsin, joka olisi varmasti antanut Karjalan takaisin eikä olisi uhitellut Suomen Nato-jäsenyydestä. Seuraava oli Jeltsinin suosikki Vladimir Putin ja kolmas nukkepresidentti Dmitri Medvedev. Nyt vallassa on diktaattori Putin.

2. 2007

Serranon perhe on varmasti Suomen suosituin espanjalainen telenovela. Telenovelat ovat lähtöisin Etelä-Amerikasta. Ne alkoivat kehittyä Kuubassa suosituista radionoveloista. Tele=televisio, novela=novelli.

3. 90.

Fuengirolan väkiluku oli 82.585. Sen sijaan provinssin helmen Málaga capitalin asukasluku oli 577.405, joten se oli Espanjan kuudenneksi väkirikkain kunta. Helsingin asukasluku oli viime vuonna 656.920, kun se vielä vuonna 2009 oli 579.991.

4. García

Se on ensimmäisenä sukunimenä 1.462.696 henkilöllä ja toisena sukunimenä 1.481.423 henkilöllä. Seuraavaksi suosituin sukunimi Rodríguez häviää molemmilla saroilla noin puolella miljoonalla henkilöllä. Suomen ykkössukunimi Korhonen on 22.553 henkilöllä.

5. Jalkapallo

Esimerkiksi Sevillan toisen jalkapallojoukkueen koko nimi on Real Betis Balompié. Englannin kielen vaikutus näkyy myös espanjassa kielessä. Nykyisin balompié tunnetaan paremmin sanalla fútbol.

6. 50.000 dollaria

Kirves on myynnissä Gotta Have Rock and Roll -huutokaupassa. Kirveen hinnan arvioidaan lähes tuplaantuvan. Omakotiasukkailla ja mökkeilijöillä on vielä viikko aikaa jättää tarjouksia. Torstaina hinta oli vasta 60.000 dollaria.

7. Benny Hill Show’ssa

Vuosi oli 1983. Frasierin Daphne Moonin rooli (1993-2004) teki hänestä Hollywoodin parhaiten palkatun englantilaisen näyttelijän. Frasier on muuten Terveydeksi-sarjan spin-off eli toisesta tv-sarjasta itsenäiseksi tv-ohjelmaksi erotettu sarja.

8. Venäjällä

Ahvenanmaa on demilitarisoitu jo 1800-luvulla. Suomi sopi 1940 Neuvostoliiton kanssa, että sillä on oikeus valvoa demilitarisointia sotilastiedustelun avulla. Venäjällä on sen takia Maarianhaminassa konsulaatti.

9. Noin 3.300

Eli lukumäärä on lähes kaksinkertainen keskiverto Alkoon, jossa on myynnissä noin 1.600 erilaista tuotetta. Arkadian Alkossa käy paljon muun muassa viiniharrastajia, joiden ostosten keskihinta on tavallista korkeampi.

10. 1970

Yhtye oli tietenkin Creendence Clearwater Revival. Kappaleen tuottaja ei ole sen vähempi kuin John Fogerty. Sen sijaan Hanoi Rocks julkaisi oman versionsa kappaleesta Two Steps from the Move -albumilla vuonna 1984.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...