Suuret suunnitelmat metsien istuttamisesta Málagan vuorille

Málagan kaupunginvaltuusto tutkii mahdollisuutta luoda 7619 hehtaarin kokoisen vihreän alueen vuoteen 2050 mennessä.

Suunnitelma ei ole sen pienempi kuin Málagan vuorien metsittäminen. Puiden, pensaiden ja eri kasvien istuttamisen avulla muodostuva viheralue sitoisi hiilidioksidia ilmakehästä kasveihin ja maaperään arvoilta 1,8 tonnia 30 vuodessa.

Málagan kaupunkia ympäröivä vihreä alue ”Vihreä rengas”, on yksi kaupunginvaltuuston pitkän aikavälin tavoitteista.

Hanke tulisi maksamaan 56 miljoonaa euroa ja tarjoamaan työtä arviolta 28 vuodeksi.

Investointi ei kenties vaikuta suhteettomalta, jos sen jakaa vuosieriin. Kaksi miljoonaa euroa vuodessa ei ole suuri invenstointi, kun ottaa huomioon useisiin muihin hankkeisiin kohdistetut eurot.

Málagan Kaupunkiympäristön Observatorio, OMAU:n (Observatorio de Medio Ambiente Urbano) verkkosivuilla julkaistun asiakirjan mukaan Malagan vihervyöhyke kattaisi yhteensä 7 619 hehtaaria eli 19,2 % koko kunnan pinta-alasta.

OMAU:n mukaan tämän ”Vihreän renkaan” avulla voitaisiin estää mm. tulvia ja parantaa ilmanlaatua.

Laaja viheralue lisäisi myös luonnon monimuotoisuutta, parantaisi veden ja maaperän laatua, vaimentaisi meluhaittoja ja tarjoaisi kauniimman maiseman. Viheralue myös lieventäisi ilmastonmuutoksen vaikutusta lisäämällä hiilidioksidin sitomista kasvustoon.

7619 hehtaarin viheralue jakautuisi alueittain siten, että itäiselle vyöhykkeelle tulisi 2024 hehtaaria, pohjoiselle vyöhykkeelle 2940 hehtaaria ja 2655 hehtaaria lounaiselle vyöhykkeelle.

Kaavaillun hankkeen budjetista menisi pohjoisen alueen metsitykseen 24 miljoonaa euroa. Itäiselle alueelle on arvioitu menevän 16 miljoonaa euroa ja eteläiselle alueelle saman verran.

Kun ihminen on käynyt kuussakin, niin ei Montes de Málagan, Málagan vuoriston metsittäminenkään pitäisi olla mahdoton tehtävä. Toki hanke tulee olemaan kallis ja viemään aikaa, jos se lopulta toteutuu.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...