Hiihtolomamatkailu lähes normaalilla tasolla

Matkailu on pandemian jälkeen vapautunut. Etelänmatkojen kysyntä on viime viikkoina kasvanut jyrkästi.

-Hiihtolomien osalta käytännössä kaikki Espanjan pakettimme myytiin loppuun. Jos joitain hajapaikkoja vielä löytyy myynnistä, ne ovat peruutuspaikkoja. Täytyy olla tyytyväinen, että suomalaiset ovat jälleen uskaltaneet lähteä matkustamaan, iloitsee Aurinkomatkojen viestintäpäällikkö Mari Kanerva.

Aurinkomatkat on suurin suomalainen matkanjärjestäjä, siksi sen myyntiluvuista voi tehdä varovaisia yleistyksiä matkailun elpymisestä.

-Tämän kevään hiihtolomien kapasiteetti mitoitettiin vuoden 2020 suunnitelmien pohjalta. Nuo suunnitelmat tehtiin matkailun nousubuumissa ennen pandemiaa. Hiihtolomamatkojen myynti on näin ollen palautunut normaalille tasolleen.

Kim Lindholm Top 10 matkatarjoukset -matkatoimistosta on myös kohtuullisen tyytyväinen hiihtolomien myyntiin.

-Onhan vuoden 2019 huippulukemiin vielä matkaa, mutta olosuhteet huomioiden ihan hyvin on lopulta mennyt, Lindholm sanoo.

Espanjan matkakohteista hiihtolomien ehdoton ykköskohde on perinteisesti Kanarian saaret. Hyvänä kakkosena tulee Aurinkorannikko, joskin saarien etumatka on reilu.

-Aurinkorannikolle matkustetaan tasaisesti vuoden jokaisena päivänä, joten matkustajamäärät eivät erityisesti painotu juuri hiihtolomaviikoille, ei ainakaan meillä. Toki tänä vuonna moni, joka muutoin saattaisi matkustaa esim. Thaimaahan on valinnut poikkeuksellisesti Aurinkorannikon kohteekseen, Lindholm toteaa.

Hiihtoloma katukuvassa

Hiihtolomat näkyvät selvästi Aurinkorannikon kaupunkien katukuvassa. Tällä viikolla on vietetty Helsingin alueen hiihtolomia ja helsinkiläisiä liikkuu kaupoissa, kaduilla ja ravintoloissa.

-Meidän retkitoimintamme on vihdoin osoittanut piristymisen merkkejä. Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat edelleen melko arkoja, ilmoittautumiset retkille tehdään aivan viime tingassa. Tästä on aiheutunut ongelmia, joitain retkiä on jouduttu perumaan vähäisen osanottajamäärän vuoksi, vaikka lopulta lähtijöitä olisikin ollut riittävästi. Eli ilmoittautukaa ajoissa, näin varmistatte retkien toteutumisen, Jenni Sirviö Meriatur.com matkatoimistosta muistuttaa.

Golfkentillä alkaa olla täyttä, mutta suomalaisten hiihtolomat eivät koskaan nosta kovin isoa piikkiä golfmatkailuun.

-Aurinkorannikon kentiltä puuttuu selkeä juniorihinnoittelu. Siksi esimerkiksi golfia harrastavan perheen lomasta tulee helposti liian kallis. Olen jo kymmeniä vuosia yrittänyt saada kentät ymmärtämään perhegolfin merkitystä, mutta kovin paljoa asiassa ei ole tapahtunut, kertoo golfmatkoja tuottavan PAR1:n Seppo Lukkari.

Lukkarin näkymä loppukevääseen on positiivinen.

-Loppukeväälle näyttää tulevan enemmän suomalaisia golfareita kuin koskaan aiemmin. Ilmeisesti tammikuussa pelotellut golfarit ovat siirtäneet reissunsa myöhempään kevääseen. Se on positiivinen asia, sesonki pitenee oleellisesti.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...