Tampere – Malaga

 

Tampere, siis se kaupunki aika keskellä Suomea ja Raumalta noin 140 kilometrin päässä, on noussut merkittäväksi paikaksi kehityksensä ansiosta. Paljon tuttujani asuu myös siellä, se ei nyt varsinaisesti kyllä noihin otsikoihin vaikuta.

Tampereen keskustan katutyöt ratikkalinjoineen oli iso juttu, vuosikausia kestäneenä, nyt hienona esimerkkinä uudistumisesta, vaikka varmasti koetteli yrittäjien kukkaroa.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt putkeen hämäläisten pääkaupungissa. Upea uusi keskus joutui nimiongelmaan kun Uros Oy meni konkkaan ja uusi sponsori piti etsiä nopeasti. Eipä tarvinnut kaukaa hakea, nyt kiekkoväki kokoontuu Nokia nimen alle.

Tampereen maine kiekkokaupunkina vaan vahvistui Tapparan ansaitun mestaruuden myötä Ilveksen hyvin säestäessä. Tampere kokonaisuudessaan onkin omassa mielessäni noussut toiseksi Rauman jälkeen, voi vain arvata mikä kaupunki on siellä toisessa päässä.

Juuri näinä päivinä ratkotaan myös Suomen suosituimman urheilulajin jääkiekon maailmanmestaruus Tampereella. Hyvältä näyttää tässä vaiheessa senkin suhteen. Itse kyllä veikkasin leijonalauman masujen olevan jo niin täynnä sitä mannaa, ettei koutsin kosketus enää riitä kultaan.

Paras juttu meikäläiselle on kuitenkin Tampereen lentokentän kehitys Málagankin lentojen suhteen. Ei tarvitse enää lentää hankalan matkan päässä olevan Hesan kentältä, näin säästää aikaa ja rahaa. Matkustus on muutenkin nyt jo helpottunut niistä ankarista koronarajoituksista, mm. QR-koodeista. Pitää kuitenkin muistaa, ettei se covid mihinkään ole hävinnyt, rokotukset ja maski ovat hyvin perusteltavissa.

Tervetuloa Fugeen, monipuolisten palvelujen pariin.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Vesa Uusi-Kilponen
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...