Andalusia luopui varallisuusverosta

 

Andalusian presidentti ilmoitti tämän viikon maanantaina, että Andalusia luopuu varallisuusverosta. Muutos astui voimaan keskiviikkona 21. syyskuuta.

Morenon mukaan varallisuusverosta luopuminen tekee itsehallintoalueen vuosittaisiin tuloihin 0,6%, eli noin 95 miljoonan euron loven. Hän kuitenkin totesi, että summa tulee moninkertaisena takaisin, kun alueesta tulee houkutteleva kohde esimerkiksi sijoittajille.

Moreno haluaa että yhä useampi isotuloinen, jo nykyisellään ison osan vuodesta Andalusiassa viettävä ihminen siirtyisi tänne asumaan virallisesti ja maksaisi täten myös veronsa Andalusiaan.

Itsehallintoalueen presidentti esitti arvionaan, että varallisuusveron poistaminen tuo alueelle 7.000 uutta asukasta. Heidän kauttaan suorien ja epäsuorien verojen määrä kuittaa Morenon mukaan reilusti menetetyt eurot varallisuusverosta.

Samassa yhteydessä Moreno ilmoitti myös tuloverojen leikkauksesta. Nämä kevennykset koskevat kolmea alinta tuloluokkaa, eli 40.000 euron vuosituloihin asti. Veroja kevennetään Morenon mukaan 4,3%.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...