Finnair luopuu maskipakosta – Espanjan lennoilla pakko säilyy

Monet maat ovat purkamassa koronarajoituksia rokotekattavuuden kasvaessa ja koronaviruksen taudinkuvan lieventyessä. Tämän mukaisesti myös Finnair luopuu maskipakosta lennoillaan.

Huhtikuun 25. päivästä lähtien Finnair ei edellytä matkustajien tai henkilökuntansa käyttävän kasvomaskia lennon aikana, ellei se ole kohde- tai lähtömaan nimenomainen vaatimus.

Huono uutinen Aurinkorannikolle tai muualle Espanjaan matkaaville on se, että Espanjaan lennettäessä maskia on pidettävä. Tämä johtuu siitä, että vaikka Espanja poistikin maskipakon suurimmasta osasta sisätiloja, joukkoliikennevälineissä maski on pidettävä. Kyse on siis Espanjan viranomaisten päätöksestä, ei Finnairin. Myös esimerkiksi Italian, Ranskan, Kreikan, Turkin, Thaimaan ja Arabiemiirikuntien lennoilla maski on edelleen pakollinen.

Asiakkaat voivat luonnollisesti edelleen halutessaan käyttää maskia kaikilla lennoilla.

”Lentokonetta pidetään alhaisen koronaviruksen tartuntariskin ympäristönä, johtuen mm. tehokkaasta ilmanvaihdosta. Henkilökohtaista lisäsuojaa haluava voi käyttää FFP2- ja FFP3-tyypin kasvosuojainta, jotka tarjoavat tehokkaan suojan, vaikka muut koneessa olijat eivät käyttäisi maskeja”, sanoo Finnairin lääketieteellinen johtaja Kimmo Ketola.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...