Pähkinät 35/22

1. Millä nimellä Bram Stokerin kauhuromaani Dracula julkaistiin ensikertaa suomeksi?

2. Minkä ikäinen prinsessa Diana oli avioituessaan Charlesin kanssa?

3. Minä vuonna Jeff Bezos perusti verkkokauppa Amazonin?

4. Minkä nimisiä ovat uuden Kummeli-elokuvan nimihahmot?

5. Mitä seurajoukkueita jalkapalloilija Cristiano Ronaldo on edustanut ammattilaisurallaan?

6. Minä vuonna maailman väkiluku ylitti 7 miljardin rajan?

7. Kuka on Porin seuraava kaupunginjohtaja?

8. Minkä yhtyeen albumeita ovat On Through The Night ja Diamond Star Halos?

9. Mikä oli Elviksen ensimmäinen elokuva?

10. Minkä kunnian ex-jääkiekkoilija Riikka Sallinen sai tällä viikolla?

Vastaukset kuvan jälkeen

1. Kammoittava kreivi

Irlantilaisen Abraham ”Bram” Stokerin kirjoittama, transilvanialaisesta vampyyrista, kreivi Draculasta kertova kauhuklassikko Dracula julkaistiin vuonna 1897. Ensimmäinen suomenkielinen käännös, hieman lyhenneltynä versiona, ilmestyi vuonna 1952 nimellä Kammoittava kreivi. Lyhentämätön versio ilmestyi vuonna 1977 nimellä Dracula.

2. 20-vuotias

Diana Frances Spencer syntyi 1. heinäkuuta 1961. Häitä tuolloisen prinssin, nykyisen kuninkaan kanssa vietettiin 29. heinäkuuta 1981 St Paulin katedraalissa. Pariskunnan ensimmäinen lapsi, prinssi William, syntyi vajaan vuoden kuluttua, 21.kesäkuuta 1982.

3. 1995

Aiemmin rahoitusalalla työskennellyt Bezos aloitti vuonna 1995 verkkokirjakaupan joka toimi aluksi miehen omassa autotallissa. Nykyään Amazon myy kaikkea maan ja taivaan väliltä ja Bezos itse on yksi maailman rikkaimpia ihmisiä. Tuoreessa CNN:n haastattelussa Bezos kertoi lahjoittavansa valtaosan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

4. Kontio ja Parmas

Tarkemmin sanottuna Otso Kontio (Heikki Silvennoinen) ja Auni Parmas (Elsa Saisio). Marraskuun 4. päivänä ensi-iltansa saanut Kontio & Parmas -elokuva perustuu samannimiseen tv-sarjaan, joka kertoo Valkeakosken poliisin varsin värikkäästä arjesta. Sarjaan on luvassa uusi, neljäs tuotantokausi lähiaikoina.

5. Sporting CP, Manchester United, Real Madrid ja Juventus

Cristiano Ronaldo ehti pelata yhden ammattilaiskauden (02-03) kotimaassaan Portugalissa Sporting CP:n paidassa. Seuraavat kaudet (03-09) menivät Manchester Unitedissa, ennen siirtoa Real Madridiin (09-18). Sieltä matka jatkui Juventuksen (18-21) kautta takaisin ManU:iin (21- ), missä meno on ollut tukkoista niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

6. 2011

Kahdeksan miljardin raja ylittyi juuri 15.11.2022. Edellisen kerran tasamiljardit paukkuivat vuonna 2011 kun väkiluku nousi 7 miljardiin. Kuusi miljardia tuli täyteen vuonna 1999. YK:n arvioiden mukaan väestönkasvun kovin vauhti on jo taittunut, ja seuraava miljardi saattaa täyttyä vasta 15 vuoden päästä.

7. Lauri Inna

Sitoutumaton Lauri Inna sai maanantaisessa Porin kaupunginvaltuuston äänestyksessä 44 ääntä ja voitti selkeästi toiseksi jääneen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun, joka sai 14 ääntä. Epävirallisten lähteiden mukaan ehdokkaiden haastattelussa oli kysytty mm. ”Onk siä nii tuanii siänii?”

8. Def Leppardin

Brittiläisen hard rock -yhtye Def Leppardin vuoden 1980 debyyttialbumi oli On Through The Night ja viimeisin levy on tänä vuonna ilmestynyt Diamond Star Halos. Näiden väliin mahtuu vielä kymmenen muuta studioalbumia. Def Leppard on vahvistettu yhdeksi pääesiintyjäksi ensi kesän Rockfest-tapahtumaan Hyvinkäällä.

9. Love Me Tender

Elviksen ensimmäinen elokuva Love Me Tender (suomeksi Rakasta minua hellästi) ilmestyi vuonna 1956. Leffan kuvaukset alkoivat elokuun lopulla 1956. Kuvaukset saatiin valmiiksi neljässä viikossa ja elokuva lopulta valkokankaillekin vielä saman vuoden puolella, 15. marraskuuta.

10. Hänet nimettiin jääkiekon kunniagalleriaan, Hockey Hall of Fameen

Riikka Sallinen on ensimmäinen eurooppalainen naisjääkiekkoilija, joka nimettiin Torontossa sijaitsevaan Hockey Hall of Fameen. Häntä ennen saman kunnian on saanut vain kaksi suomalaista: Jari Kurri vuonna 2001 ja Teemu Selänne vuonna 2017.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...