Aurinkorannikon suomalainen koulu juhli 30 vuotista taivaltaan

Aurinkorannikon suomalainen koulu pääsi viimein juhlistamaan pyöreitä vuosiaan. Pademian takia juhlia on jouduttu siirtämään, joten tunnelma oli nyt katossa.

Juhlat pidettiin Fuengirolan Palacio de la Pazissa. Ohjelma oli hienosti suunniteltu, pääosissa olivat koulun oppilaat. Juhla kulki eteenpäin koulun draamaryhmän lyhyiden sketsien saattelemana. Näissä sketseissä nuoret näyttelijät kertoivat ”Korhosen perheen” kuvitteellisen tarinan 90-luvulta nykypäivään. Lisäksi juhlassa nähtiin ja kuultiin hienoja tanssi- ja musiikkiesityksiä.

Fuengirolan kaupungin tervehdyksen juhlaan toi pormestari Ana Mula.

-Fuengirolasta on tullut haluttu asuinpaikka perheellisille suomalaisille. Suurin syy siihen on suomalaisen koulun olemassa olo. Koulu on oiva esimerkki saumattomasta yhteistyöstä Suomen ja Fuengirolan välillä, Mula hehkutti tervehdyksessään.

Pormestari Ana Mula toi kaupungin tervehdyksen koulun juhliin. Pauliina Manso käänsi pormestarin puheen.

Juhlapuheen piti rehtori Saara Ikonen.

-Koulu on jälleen uuden haasteen edessä. Kuluvana lukuvuonna porttien ulkopuolelle jäi lähes saman verran koululaisia, kuin mitä pystyimme ottamaan sisään. Halumme ja tavoitteemme on, että kaikille halukkaille löytyy jatkossa paikka Aurinkorannikon suomalaisesta koulusta, Ikonen sanoi.

Tilaisuudessa oli noin 600 kutsuttua vierasta. Pandemiasäännöt estivät suuremman määrän kutsumisen juhlimaan.

Juhlapuheen piti rehtori Saara Ikonen.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...