Liikennesääntöihin tiukennuksia, tutkanpaljastimesta voi saada tuhansien eurojen sakon

Maanantaina 21. maaliskuuta astuu Espanjassa voimaan joukko liikenneturvallisuuteen liittyviä lakimuutoksia. Kokosimme oheen joukon keskeisimpiä muutoksia.

1. Matkapuhelimen käyttö ajon aikana voi johtaa jatkossa sakkojen ohella 6 ajokorttipisteen menetykseen, aiemman 3:n sijaan.

2. Turvavyön, kypärän ja turvaistuimen laiminlyönti johtaa jatkossa niin ikään 6 pisteen menetykseen, aiemman 3:n sijaan.

Jos ajat, et ota. Edes matkapuhelinta käteesi.

3. Pyöräilijän ohittaminen vaaralliseksi katsottavalla tavalla johtaa jatkossa 6 pisteen menetykseen, aiemman 4:n sijaan. Pyöräilijää ei saa ohittaa samaa kaistaa käyttäen, jos käytettävissä on toinenkin kaista.

4. Jos tielle heittää roskia jotka voivat aiheuttaa onnettomuuden tai sytyttää tulipalon, voidaan kortista ottaa 6 pistettä aiemman 4:n sijaan.

5. Menetetyt ajokorttipisteet saa takaisin kun on kulunut kaksi vuotta ilman rikkeitä.

Turvavyö suojaa ruumiinvammojen ohella myös sakoilta ja ajokorttipisteiden
menetykseltä.

6. Alkolukko on välttämätön autoissa, jotka on rekisteröity matkustajien kuljettamiseen. Tämä säännös astuu voimaan 6.7.2022.

7. Ohittaessa ei saa enää ylittää nopeusrajoitusta 20 km/h:lla, kuten tähän asti.

8. Tutkanpaljastimen ja tutkan häiritsimen asentaminen on kiellettyä ja ankarasti rangaistavaa, vaikkei laite olisi käytössäkään. Sakot ovat 6.000 – 20.000 euroa.

Ei näin. Ei jalkakäytävillä, eikä ilman kypärää.

9. Sähköpotkulautojen käyttö jalkakäytävillä on kiellettyä. Ajaessa pitää käyttää kypärää.

10. Vähäpäästöisille autoille rajatulle alueelle ajaminen suuripäästöisellä autolla johtaa maksimissaan 200 euron sakkoon.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...