Vain 225 euroa!

Mitä sillä saa? Kunnon palvelupaketin.

Runsaalla 200 eurolla saa Espanjassa tällä hetkellä lämpimän asunnon, kuuman suihkun, aamukahvin, keittolounaan ja uunissa haudutetun tölkkipersekanan sekä ruokailun jälkeen puhtaat astiat – niin ja vieläpä pyykit.

Ja mitä muuta? Töllöön kuvan, puhelimeen virtaa ja tietenkin rajoittamattoman määrän internetpornoa. Mikä diili, Endesa!

Tai kuten viikonloppuna Tapahtumaravintola Kukossa esiintyvä Ile Vainio voisi runoilla; sähköyhtiö vailla vertaa, myös Ile tulee ja lipunhinnat lähes kolminkertaistaa. Ystävänne Vainio, laskuttaja mainio.

No, Ilen lipun hinnat eivät ole kolminkertaistuneet parissa vuodessa, vaikka esitys olisi sen arvoinen. Kansanmies viihdyttää edelleen sulovilenin taksoilla.

Tammikuussa Endesa laskutti 65 neliön asuntoni sähkönkulutuksesta edellä mainitun summan. Edellisenä vuonna lasku oli samalta ajalta 110 euroa ja sitä edellisenä vuonna 80 euroa.

Todellisuudessa 225 euroa kuukauden sähkölaskusta on tällä hetkellä pieni hinta siitä, että saa asua – ainakin toistaiseksi – rauhassa.

Mutta kun mietin, miten ukrainalaiset pärjäävät keskellä sotaa, niin olen valmis maksamaan sähköstäni vaikka 300 euroa kuukaudessa.

Ja heti kun alan ajatella sitä lapsenkasvoista 18-vuotiasta varusmiestä, joka uppoutuneena kylmään poteroon räntäsateessa pohtii; ”joko vihollinen on minut huomannut”, niin olen valmis maksamaan sähköstä yli 400 euroa kuukaudessa.

Suomalaiset ovat rahasta nariseva kansa, vaikka fyrkka on uusiutuva luonnonvara. Sitä saa palkka- tai pääomatulosta sekä työttömyyskorvauksesta tai sosiaalitoimistosta.

Joten ehdotukseni on seuraava: Ne, jotka valittavat energian hinnankorotuksesta Ukrainan sodan takia, lähetetään paikalliseen poteroon ja valtio maksaa erotuksen. Muut ottavat tarvittaessa pikkuvipin ja maksavat sen vähitellen pois.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Mika Heikkilä
Kirjoittaja on Fuengirola.fi-lehden vapaa toimittaja.
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...