Aurinkorannikon sää jatkuu kesäisenä

 

Tähän aikaan vuodesta päivän korkeimmat lämpötilat Aurinkorannikolla ovat keskimäärin hieman päälle 20 astetta. Tänä syksynä lämpötilat ovat kuitenkin pysytelleet selvästi korkeammalla.

Espanjan ilmatieteenlaitoksen (AEMET) tilastojen mukaan Málagan provinssissa lokakuun puolivälissä päivän korkein lämpötila on keksimäärin noin 22 astetta. Tänä syksynä on ollut selvästi lämpimämpää ja sama tilanne näyttää jatkuvan. Seuraavan viikon, jopa kahden viikon aikana päivän ylin lämpötila näyttäisi nousevan lähelle 30 astetta, jopa sen yli. Myös yölämpötilat ovat keskimääräistä korkeammat.

Kaunis ja lämmin sää epäilemättä sopii hyvin esimerkiksi turistien ja turismisektorin suunnitelmiin. Sen sijaan lämpimän sään mukana valalla jatkuva kuiva sää alkaa monin paikoin huolestuttaa. Esimerkiksi oliivinviljelijät pelkäävät että luvassa saattaa olla toiseksi huonoin satokausi koko 2000-luvulla.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...