torstai, maalis 28, 2024

Espanjan superpari ehdolla Oscar-gaalassa

Espanjan kirkkainta kansainvälistä loistoa edustavat näyttelijät Penélope Cruz ja Javier Bardem ovat kumpainen ehdolla saamaan Oscar-patsaan tämän vuoden gaalassa.

Espanjalaisilla elokuvan ystävillä riittää taas jännitettävää, kun maailman legendaarisin elokuvagaala, Oscar-gaala järjestetään Dolby -teatterissa Hollywoodissa maaliskuun 28. päivänä. Kaksi Espanjan kirkkainta näyttelijätähteä, Penélope Cruz ja Javier Bardem, ovat kumpainenkin ehdolla palkintoon. Molemmat vieläpä pääosa-Oscariin.

Javier Bardemin ehdokkuus on peräisin hänen roolistaan amerikkalaisen Aaron Sorkinin ohjaamassa elokuvassa Me Ricardot (Being the Ricardos). Bardem esittää elokuvassa Lucille Ballin puolisoa Desi Arnazia.

- Mainos -

Penélope Cruz on ehdolla naispääosastaan espanjalaisen Pedro Almodóvarin ohjaamassa elokuvassa Rinnakkaiset äidit (Madres Paralelas).

Siviilissä pitkään yhtä pitäneet ja vuodesta 2010 avioliiton satamassa kellutelleet Bardem ja Cruz eivät ole Oscar-gaalassa ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Molemmille ehdokkuus on jo neljäs, ja pariskunnan yhteisen takan reunukselta löytyy myös yksi Oscar-pysti kummankin nimellä.

Bardem voitti miessivuosa-Oscarinsa vuonna 2008 Coenin veljesten ohjaamasta Menetetty maa -elokuvasta (No Country for Old Men). Cruz oli voitokas vuotta myöhemmin, kun hän pokkasi niin ikään sivuosa-Oscarin Woody Allenin ohjaamasta Vicky Cristina Barcelonasta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä pääsiäinen merkitsee sinulle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...