Pähkinät 2/22

1. Kuinka monta vuotta kuningatar Margareeta II on hallinnut Tanskaa?

2. Kuinka monta poikaa ristittiin Jaajoksi viime vuosituhannella?

3. Millä nimellä Airbnb-yhteisö aloitti toimintansa?

4. Missä osavaltiossa pelaavat amerikkalaisen jalkapalloilun suurseurat Giants ja Jets?

5. Minkä mediapalvelun kautta italialainen mafiapomo Gioacchino Gammino jäi kiinni Espanjassa?

6. Kuinka monta vuotta Australiassa sijaitsevan Wingen-vuoren sisällä on riehunut tulipalo?

7. Mikä on Turun yliopiston tutkijan Minna Hjortin tutkimuksen mukaan kirosanojen ”kansallisylpeys”?

8. Mikä oli Suomen suosituin koirarotu vuonna 2021?

9. Montako henkilöä on näytellyt James Bondia?

10. Kuinka monta vuotta tuli kuluneeksi tällä viikolla Pikku Kakkosen alkamisesta?

Vastaukset kuvan jälkeen.

1. 50 vuotta

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n valtaistuimelle noususta tuli tällä viikolla kuluneeksi 50 vuotta. Kansan rakastama kiukutteleva ja tupakoiva kuningatar haluaa pitää kiinni perinteestä, että valtaistuin on elinikäinen. Sen takia hänen poikansa Fredrik saa vielä odottaa kruunua.

2. Nolla

Tällä vuosituhannella Jaajo nimen on saanut vajaa 200 lasta. Nimen innoittaja on todennäköisesti radiojuontaja Jaajo Linnonmaa, 43. Mutta Jaajo ei kuitenkaan ole Jaajo, vaan oikealta nimeltään hän on Jari. Jaajo kehitti oman kutsumanimensä ärrävikaisena lapsena.

3. Airbedandbreakfast.com

Yrittäjien alkupäinen idea oli välittää ihmisille kaupunkiasuntoja – ei mullistaa matkailualaa tai matkustella itse. Airbed tarkoittaa ilmapatjaa ja breakfast aamiaista. Yrittäjäkaverukset aloittivat toimintansa vuokraamalla asuntonsa lattialta kolme ilmapatjaa makuupaikoiksi ja tarjoamalla aamiaiseksi paahtimessa lämmitettyjä Pop Tart -keksejä.

4. New Jerseyssä

New York Giants muutti Bronxista New Jerseyn East Rutherfordissa sijaitsevalle – nykyisin MetLife – stadionille vuonna 1976 ja Queensissä vaikuttanut Jets vuonna 1984. Nyt amerikkalaismies yrittää saada oikeusteitse kuuden miljardin dollarin korvaukset seuroilta, koska ne pelaavat Hudson-joen ”väärällä puolella”.

5. Google Mapsin

Mafiapomo Gioacchino Gammino, 61, jäi kiinni Espanjassa piileskeltyään Italian poliisia 20 vuotta. Poliisi tunnisti mafiapomon Google Mapsin katunäkymän avulla. Gammino oli pahaksi onneksi ollut ravintolansa ulkopuolella, kun Google Maps -auto ajoi ohi ja tallensi hänet näkymään.

6. Yli 6.000 vuotta

Kysymyksessä on todennäköisesti palava hiilipallo, joka liikkuu noin metrin vuodessa ja polttaa kaiken maan päältä. Tulipesäke sijaitsee noin 30 metrin syvyydessä. Se on edennyt noin 6,5 kilometriä. Uutta metsää kulottuneen maan päälle kasvaa noin 20-30 vuoden päästä.

7. Perkele

99,1 prosenttia suomalaisista pitää perkelettä kirosanana. Tämän palstan tekijä (x-sukupolvi) ei koskaan omaksunut boomereiden käyttämää saatana-perkelettä omakseen, vaan alkoi jo aikaisessa vaiheessa maiskutella milleniaalien ja z-sukupolven suosituinta kirosanaa eli vittua.

8. Labradorinnoutaja

Nuo sympaattiset koirat kiinnostavat suomalaisia vuodesta toiseen. Toiseksi suosituin koirarotu oli suomenlapinkoira. Suomenajokoira sijoittui seitsemänneksi, suomenpystykorva 11. ja karjalankarhukoira 12. Alkupään suurimman nousun teki coton de tuléar. Kymmenen sijaa ja 16.

9. Kuusi

Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ja Daniel Craig. Nyt vain odotellaan, että kuka on seitsemäs Bondi. Daniel Craig ei aio enää esiintyä salaisena agenttina. Bondeista Moore ja Connery ovat jo vaihtaneet hiippakuntaa.

10. 45 vuotta

Ensimmäinen Pikku Kakkonen lähetettiin 11. tammikuuta 1977. Alkuaikoina se tuli vain tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Torstaisin tuli myös Pätkis, jossa näytettiin piirroselokuvia. Mutta monien yllätykseksi Lasse Pöysti luki iltasadun vain kahtena vuonna, 1977-78.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...