Malaga kunnioittaa Carlos Hayan muistoa

Malagan kaupunki on teettänyt tutkimuksen, joka kunnioittaa Francisco Francon joukoissa taistelleen Carlos Hayan (1903-1938) muistoa. Tutkimus ylistää Hayan taitolentäjäsaavutuksia.

Espanjan voimassaoleva laki kieltää Francon diktatuurin aikaisten sankarien ylistämisen. Tästä syystä Carlos Haya -sairaala Malagassa on nykyisin Hospital Regional Universitario de Málaga. Uudessa tutkimuksessa kielletään, että Carlos Haya olisi osallistunut siviilien pommittamiseen ja ampumiseen Almerian tiellä helmikuussa 1937 Malagan valloituksen jälkeen. Almerian tien verilöylyssä kuoli tuhansia pakolaisia.

Kaupungin teettämän tutkimuksen on tehnyt Israel David Medina Ruiz, jonka väitöskirjan aihe on  papiston vastaisuus Malagassa toisen tasavallan aikana 1931-1936.

Malagan yliopiston edustajat kieltävät, että olisivat millään tavalla olleet mukana tutkimuksen tekemisessä. PSOE ja Podemos ovat esittäneet kaupunginhallitukselle tilaustyötä koskevia kysymyksiä. Kaupungin hallitus korostaa, että tutkimus ei puhu Hayan sotakokemuksista, vaan hänen taitolentäjäurastaan.

Malagassa on yhä Carlos Hayan mukaan nimetty katu.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...