Kohti pohjolaa käy naisen tie

Tunnelma on odottava ja käsinkosketeltava ja hetkessä elämän suuri seikkailu jo alkaakin.

Viime sunnuntaina 13.2. Taina Liekari, 52, (kuvassa 2. vas.) otti ensiaskeleet kohti ennennäkemätöntä. Hän aloitti matkan Espanjasta kohti Suomea, jalan. Tämä ei suinkaan ole Liekarin ensimmäinen extreme-vaellus, sillä hän on tehnyt vastaavia aiemminkin.

– Pisin keikka tämä kuitenkin on tähän mennessä! Aiemmin olen vaeltanut Lapissa 800 kilometriä kahdessa viikossa ja pyöräillyt Espanjan ympäri, Liekari kertoo.

Nyt matkan kokonaispituus tulee olemaan noin 4.500 kilometriä ja pisimmän päivämatkan pituus 58 kilometriä. Matkan taittamiseen Liekari on varannut viisi kuukautta, mutta hän korostaa, ettei aika ole kiveen hakattu ja tarkoituksena on nähdä ja kokea ilman paineita.

– Haluan tehdä asiat yleensä nopealla tahdilla, mutta tällä kertaa ajattelin oikeasti myös toisinaan pysähtyä nauttimaan.

Heitosta hekumaan

Kuten kaikki ikimuistoiset tarinat, myös tämä sai alkunsa ideasta.

– Mietimme Suomeen menoa kesäksi ja totesin, että olisi paljon helpompi vain kävellä. Pian totesinkin, että no miksi ei?, Liekari nauraa. Vaellusta valmisteltiin kuukausi ja naisen matkantekoa on lähtenyt tukemaan liuta sponsoreita, niin yrityksiä kuin yksityisiä tahoja. Kenkäpari jos toinen saattaa tulla tarpeeseen.

Lähtöpäiväksi Liekari oli kutsunut kaikki kynnelle kykenevät saattajat aloittamaan kävelyn hänen kanssaan. Ja heitä oli saapunut sunnuntaiaamuksi Jeti’s Kebabin edustalle melkoinen joukko. Median edustajat ja urheilullisen värikäs tukijoukko täyttivät suuren osan Rafaelin aukiosta. Osa oli selvästi valmistautunut lenkkiin, osa antoi viime hetken halauksia ja tsemppejä tv-kameroiden kuvatessa Liekaria taukoamatta. Kävelevä saattojoukko sai kulkea mukana niin kauan kuin kukin koki itselle hyväksi ja Liekari tuumikin, josko saa saattajia Málagaan asti.

Kesäksi Suomen kamaralle

Jeti’s Kebab on yksi matkan pääsponsoreista ja tietysti myös yrittäjä Jethro Rostedt oli Liekaria sunnuntaina kannustamassa matkaan. Sponsoriksi lähteminen oli itsestäänselvyys.

– Tässä oli monta kiehtovaa seikkaa lähteä sponsoroimaan. Aina kun on tarpeeksi kahjopäistä meininkiä, niin minä olen mukana, naurahtaa moniyrittäjä.

– Nyt on ainakin vastaus kysymykseen ”millä eväillä Taina lähtee reissuun ?”

Koska matka alkoi Jetin päätypaikalta Fuengirolasta, on se luontevaa myös päättää Suomen vastaavaan. Heinä-elokuussa on Liekarin tarkoitus saapua Suomeen ja matkan päätepiste sijaitsee Turun Jeti’s Kebabilla.

Liekari päivittää matkan vaiheita ja tapahtumia läpi reissun ja näitä käänteitä pääsee seuraamaan Facebookista, Jalkapatikalla Espanjasta Suomeen -sivulta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Kaisa Korkeamäki
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...