Hyvää (joulu)mieltä

Sosiaalikuraattorin puhelimeen soittajalla on yleensä kysymys, ongelma tai kriisitilanne. Soittajat ovat Aurinkorannikolla olevia suomalaisia tai Suomessa olevia omaisia ja todella usein myös Espanjan tai Suomen viranomaisia. Yhdessä yritämme palvella suomalaisia. Valitettavan harvoin eteen tulee mitään positiivista, mutta työ on mielekästä, koska saa tunteen siitä, että on yrittänyt auttaa.

Maailmantilanne tänä vuonna ei ole ollut kovinkaan positiivinen. Pandemiaa, Ukrainan sotaa, ilmastonmuutosta. Ihmisten eriarvoisuus lisääntyy hintojen nousun myötä Suomessa, mutta erityisesti täällä Espanjassa, jossa ei ole samanlaista sosiaaliturvaa, vaan edelleen paras turva on perhe ja sukulaiset. Jotkut ihmiset eivät halua viettää joulua. Toiset eivät voi viettää sitä kuten haluaisivat. He ovat täysin yksin tai ilman minkäänlaista taloudellista mahdollisuutta mihinkään ylimääräiseen ruokaan, lahjoista puhumattakaan. Juhlapyhinä tilanteet kiristyvät ja myös auttajat ovat vapaalla.

Jouluun on reilu viikko aikaa ja kaiken edellä mainitun vuoksi toiveeni onkin, että me kaikki voisimme tänä jouluna jakaa hyvää mieltä. On hienoa, jos pystyt osallistumaan joulukeräyksiin. Hyvää mieltä tuo, jos voit auttaa naapuria tai tuttavaa ainakin olemalla ystävällinen. Omassa joulunvietossasi huomioit myös muut mm. pitämällä alkoholinkäyttösi sellaisena, ettei se aiheuta kenellekään ongelmia. Parhaat lahjat eivät ole tavaraa, vaan jotain sellaista, mikä tuo hyvää mieltä sekä antajalle että saajalle. Lapset ja nuoret ovat mestareita keksimään ideoita. Voi antaa lahjaksi siivousta, ruoanlaittoa, koiran ulkoilutusta, puutarhanhoitoa, lukemista tai juttuseuraa ikäihmisille. Välitetään toisistamme. Rauhallista joulun aikaa!

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...