Sofian tärkeys

 

Aurinkorannikolla on toiminut 17 vuotta äärimmäisen tärkeää työtä tekevä kansalaisopistomallilla toimiva Sofia-opisto. Näiden vuosien varrella tuhannet suomalaiset ovat saaneet oppia Espanjan kielessä, ovat päässeet nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja liikuntapalveluista.

Sofian merkitys maailman suurimmalle ulkosuomalaisyhteisölle on huomattu myös Suomessa. Sofian toiminta alkoi aluksi hankerahoituksena, sittemmin se on saanut pysyvän momentin valtion budjetissa. Isosta rahasta ei ole kyse, mutta symbolisesti merkitys on jättimäinen. Kun Sofia aikoinaan sai pysyvän rahoituksen, tuntui siltä, että Suomen valtio ensimmäistä kertaa virallisesti tunnusti Aurinkorannikon suomalaisyhteisön olemassaolon.

Sofian taipaleella on ollut monenlaisia vaiheita. Välillä asiat ovat luistaneet mallikkaasti, välillä on ollut vaikeampaa. Niin se menee kaikissa yhteisöissä. Koronavuodet olivat Sofialle erityisen haastavia niin taloudellisesti kuin toiminnallisestikin.

Nyt Sofia on seuraavan askeleen kynnyksellä. Alusta saakka Sofiaa johtanut Minna Kantola jää sivuun ja tilalle astuu uusi toiminnanjohtaja Sari Savolainen.

Fuengirola.fi esittää tässä kohtaa Kantolalle mitä suurimman kiitoksen upeasta työstä. Uskomme, että koko suomalaisyhteisö yhtyy kiitossanoihimme.

Savolaiselle toivotamme paljon onnea uusissa haasteissa. Tehtävä ei varmasti ole helppo, mutta kuten Savolainen on sanonut, hän lähtee johtamaan Sofiaa yhteistyön voimin. Yhteistyötä hän haluaa niin opiston sisällä, kuin sen ulkopuolella.

Noilla periaatteilla on hyvä lähteä viemään Sofiaa kohti entistäkin parempaa tulevaisuutta.

Pääkirjoitus

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Minkä puolueen ehdokasta äänestät eduskuntavaaleissa?

View Results

Loading ... Loading ...