Sähköautojen vallankumous antaa vielä odottaa itseään

Bensiini on koko Euroopan mittakaavassa edelleen suosituin käyttövoima henkilöautojen moottoreissa. Diesel nousee kuitenkin ykköseksi monissa maissa. Sähköautoja on vielä varsin vähän.

Euroopan autonvalmistajien liitto ACEA paljastaa äskettäisessä raportissaan ”Vehicles in use, Europe 2022” että eurooppalaiset henkilöautoilijat tankkaavat edelleen enimmäkseen bensaa. Sähköautojen osuus vaikuttaa toistaiseksi häviävän pieneltä. Lukuja katsellessa kannattaa kuitenkin muistaa, että ne ovat vuoden 2020 lopusta, joten juuri tänään tilanne saattaa olla hieman toinen.

Kalenterivuoden 2020 lopussa koko EU-alueen reilusta 246 miljoonasta henkilöautosta 51,7% kulki bensamoottorilla. Diesel-ruokinnalla oli 42,8%.

Suomessa bensan valta-asema oli huomattavasti selkeämpi. Suomen henkilöautoista bensalla kulki 69.7% ja dieselillä vain 27.7%.

Espanjassa tilanne sen sijaan on päinvastainen. Vuoden 2020 päätteeksi Espanjan henkilöautoista bensaa tankattiin vain 39,5 prosenttiin, kun dieselin osuus oli 57,9%.

Sähköpistoketta kaipaavia autoja oli vuoden 2020 päätteeksi prosentuaalisesti hyvin vähän niin Euroopassa ylipäätään, kuin myös sekä Espanjassa että Suomessa. EU:n alueella sähköautoja ja ladattavia hybridejä oli yhteensä vain 1,1% henkilöautokannasta.

Espanjassa luku oli vieläkin alhaisempi: 0,4%. Suomessa ladattavien hybridien suosio nosti sähkökäyttöisten autojen yhteismäärän noin 2,1 prosenttiin koko henkilöautokannasta.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...