Tip Tap

On tässä viime viikot kuluneet tonttuillessa oikein urakalla pitkin Costa del Solia. Järki ei ole päätä pakottanut – jos sitä on koskaankaan tehnyt – ja erittäin hauskaa on ollut.

Olemme nimittäin kuvaamassa Joulukalenteria, Aikuisten Joulukalenteria. Tarinan kuvitteellinen alku juontaa jo 1980-luvulle, jolloin kaksi tonttutyttöä rantautui Kar-Airin lennolla Costalle vähän lomaa viettämään ja maailmaa ihmettelemään.

Muutamien lomaromanssien ja lyhyiden työsuhteiden jälkeen he jäivät tänne ja päätyivät Korvatunturin isännän palvelukseen raportoimaan tälle Costan ihmisten elämästä. Tänä armon vuonna 2022 kaikki meni uusiksi ja tontut saivat uuden tehtävän itse joulupukilta, joka modernina hahmona on myös siirtynyt tänne etätyötä tekemään. Hän laittoi tonttutytöt palkitsemaan täältä valitsemiaan henkilöitä.

Tämän mission myötä meidän iki-tonttujen eteen on piirtynyt aivan toisenlainen kuva täällä rannikolla elävistä suomalaisista. Kyllä täällä osataan heittäytyä ja innostua pienistä asioista ja ihan pienellä rapsuttelulla jokaisesta löytyy se sisäinen lapsi tai höpönassu – millä nimellä sitä kutsutaankin. Joskus tuttujen asioiden ja tilanteiden ympärille muodostuu aivan uusi todellisuus, kun vähän kääntää toimistotuolia ja löysää kauluspaidan nappia.

Olemme saaneet kuulla huikeita tarinoita siitä, mitä ihmisen unelmat ja haaveet ovat saaneet aikaan, kun on lähtenyt liikkeelle niitä kohti, unohtamatta toki sitä, minkä hinnan niistä usein on joutunut maksamaan.

Mutta enpä kerro sen enempää, sillä jouluun ympärillä on aina salaisuuksia. Se mitä me radion tontut eli Mäkisen Päivi ja allekirjoittanut olemme tekemässä, on kaikkien nähtävissä ja kuultavissa joulukuun 1. päivästä jouluaattoon saakka AlfaTV:llä ja samaan aikaan myös pidempinä versioina Radio Finlandian some-kanavilla.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Raija Kurkola, Radio Finlandia
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

View Results

Loading ... Loading ...