Nuorissa on tulevaisuus

Pelkästään Fuengirolassa asuu lähes 500 suomalaista kouluikäistä lasta ja nuorta. Suurin osa heistä opiskelee Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa, mutta moni myös paikallisissa espanjalaisissa kouluissa. Nämä nuoret ovat Suomelle kullan arvoisia tulevaisuuden kansainvälisiä osaajia. Monet heistä lähtevät opiskelemaan Suomeen. He varttuvat täällä kansainvälisessä ilmapiirissä, oppivat kieliä ja vuorovaikutusta eri maalaisten kanssa. Nämä taidot ovat todella tarpeen maailmassa, jossa viime aikojen puheenaiheita ovat olleet koronapandemia, ilmastonmuutos ja Ukrainan sota.

Täällä Fuengirolassa nuorille tarjoavat suomenkielistä toimintaa mm. Aurinkorannikon seurakunta, Turistikirkko, Lumipartio, Aurinkorannikon Saapas, Rullakiekko, Noora Karman Talent School jne. Paikallisia ja kansainvälisiä vapaa-ajan harrastuksia löytyy monien urheilulajien, musiikin, taiteen yms. parista. On konsertteja ja leirejä. Kollegani sosiaalikuraattori Nina Tölli, jonka nuoret tuntevat Ninni-nimellä, ohjaa mielellään nuoria löytämään harrastuksia ja turvallisia ajanviettotapoja. Hän on välillä mukana seurakunnan ja Turistikirkon nuortenilloissa, Saapas-kahvilassa, leireillä ja tapahtumissa. Hänen kanssaan voi sopia ajan keskusteluun, jos on iloja tai murheita jaettavana. Ninni luo parhaillaan verkostoja erityisesti paikallisiin kouluihin ja harrastustoimintoihin.

On tärkeää, että nuoret löytävät paikkansa täältä. Monesti kuulee, että tänne on muutettu vanhempien unelmien perässä. Lapset ja nuoret ovat kuitenkin yleensä ennakkoluulottomampia, he oppivat helpommin kieliä ja sopeutuvat uusiin ympyröihin. Meidän aikuisten ja nuorten vanhempien tehtävä on tukea, kannustaa ja rohkaista nuoria löytämään omat vahvuutensa ja nauttimaan nuoruudesta täällä Aurinkorannikolla.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Tia Raunio
Kirjoittaja on Aurinkorannikon sosiaalikuraattori.
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...