Suuri Illuusio – mielikuvituksen museo Málagassa

Suomalainen ei usko, ennen kuin näkee. Eikä muuten kannattaisi uskoa silloinkaan, silmän ja aivojen yhteistoimintaa pysytään manipuloimaan. Juuri niin tehdään hauskassa Museo de la imaginaciónissa Málagassa.

Vain mielikuvitus on rajana, kun tässä museossa liikutaan. Optiset tehosteet, 3D kuvat ja muut vinkeät asiat saavat pään pyörälle. Välillä tuntuu oikeasti siltä, onko mikään maailmassa totta.

Museon viihdyttävin sali on niin sanottu valokuvahuone. Siinä ihminen asettuu erilaisiin lavasteisiin ja otetuissa valokuvissa hän näyttää olevan sisällä tilanteessa. Ihminen voi joutua hillopurkin sisään, huojuvalle riippusillalle tai vaikkapa kesyttämään jättikokoista sutta.

Rouva purkissa
tarkkana askelten kanssa.
Stairway to heaven.

On suorastaan ihmeellistä, kuinka todellisilta tilanteet kuvissa näyttävät. Lavastekuvat ovat tarkkaan harkittuja ja mitoitettuja. Niihin astutaan sisään ja sen jälkeen kamera muuttaa tilanteen todelliseksi.

Museo de la imaginación sopii erinomaisesti nykyaikaan. Lähes jokainen räpsii kuvia kännykällään ja jakaa niitä ystävilleen. Tästä museosta saa paljon jaettavia kuvia ja varmasti paljon tykkäyksiä ja muita reaktioita.

Pelottaako?

Museossa on myös erilaisin valotehostein tehtyjä illuusioita. Peilein ja valoin toteutetut pienet tilat kasvavat ihmissilmissä suuriksi saleiksi. Peilejä on muutenkin käytetty paljon, todellisuus muuttuu aivan erilaiseksi, kun sitä katselee samanaikaisesti kymmenestä eri kulmasta.

Museon ensimmäisessä salissa on esillä kuvia, joiden sisältö on moniselitteinen. Ensi vilkaisulla kuva näyttää aivan toiselta, kuin vähän aikaa tuijotettuna. Taas on silmää ja aivoa hämätty.

Mitenkäspäin kasvot ovatkaan?
Mitä näet ensin, vanhan pariskunnan vai jotain muuta?

Museo de la imagigación sijaitsee Málagan keskustassa Sohon kaupunginosassa. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 10€, alle 15-vuotiailta 5€ ja alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään.

Museo on ulkoa tylsän harmaa, sisältä päinvastainen.

Tärkein väline museovierailulla on kamera tai kännykkä, jossa on kamera. Tästä museosta nauttivat varmasti kaikenikäiset.

 

 

 

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen kuvat: Tuisku Pekkarinen & AP
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...