Uusi harjoituskeskus tuo palan NBA-tuntua Fuengirolaan

 

Uusi koripallolle omistettu harjoituskeskus Higueronin alueella nostaa Fuengirolan yhdeksi koko Espanjan keskeisistä harjoittelu- ja valmistautumispaikoista.

Kaksi täysmittaista koripallokenttää, huippumateriaalit, kuntosalit ja muut fasiliteetit, vieläpä koko hallin leveydeltä suora näkymä merelle. Kyllä kelpaa uudessa Fuengirola-Higuerón -harjoituskeskuksessa koripalloa pelata. Joko harrastuksekseen tai oikein ammatikseen.

Uusi harjoituskeskus valmistui itse asiassa jo viime syyskuussa, ja esimerkiksi paikalliset seurat ovat päässeet harjoittelemaan siellä jo lokakuusta asti. Viralliset avajaisseremoniat ja -puheet pidettiin kuitenkin vasta keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Uuden harjoituskeskuksen on tarkoitus edesauttaa ja kehittää paikallisten seurojen toimintaa tarjoamalla ensiluokkaiset harjoitusmahdollisuudet, mutta sen lisäksi keskus on suunnattu myös ammattilaispelaajille, sekä seurajoukkueille että maajoukkueille. Huippujoukkueet voivat valmistautua nyt Fuengirolassa turnauksiinsa ja pelikauteensa.

Paikalla avajaisissa oli kaupungin ja maakuntahallituksen edustajien sekä maailmanmestareiden ohella myös paikallisia koripallojunioreita.

 

Projekti käynnistyi kaksi vuotta sitten. Siinä on mukana kolme tahoa, joiden yhteistyöllä tämä kolmen miljoonan euron merkittävä hanke on saatu aikaiseksi: Fuengirolan kaupunki, Andalusian maakuntahallitus ja Ewo Sport -yhtiö. Viimemainittua yhtiötä pyörittävät entiset huippupelaajat, Espanjan maajoukkueessa maailmanmestaruudenkin voittaneet Berni Rodríguez ja José Manuel Calderón. Molemmat herrat olivat paikalla luonnollisesti myös avajaisissa.

Harjoitushalli on kaupungin omistuksessa ja sen toiminnan pyörittämisestä vastaa Ewo Sport.

Avenida de El Higuerónilla sijaitsevalla harjoituskeskuksella on myös kansainvälisen koripalloliiton, samoin kuin Espanjan koripalloliiton hyväksyntä toimia virallisena harjoitus- ja valmistautumiskeskuksena. Näin ollen sitä voivat käyttää myös maajoukkueet leirityksiin ja muihin valmistautumisiin.

Espanjan koripalloliitto ja Andalusian aluehallinto ovat sopineet, että hallissa järjestetään lähivuosina myös virallisia tapahtumia, otteluita ja turnauksia.

NBA-tuntua

Vaikka Fuengirola-Higuerón -harjoituskeskuksen avajaiset on vasta nyt virallisesti vietetty, paikan toimivuuden ovat päässeet jo testaamaan mm. Espanjan korkeimmalla sarjatasolla pelaavat Real Madrid ja UCAM Murcia. Myös lukuisat muut joukkueet ovat osoittaneet kiinnostusta.

Espanjan entiset maajoukkuetähdet Berni Rodríguez (vas.) ja José Manuel Calderón (oik.) sekä Andalusian maakuntahallituksen edustaja Patricia Navarro ja Fuengirolan pormestari Ana Mula iloitsivat kansainväliset kriteerit täyttävästä harjoituskeskuksesta.

Paikallisille seuroille harjoituskeskus antaa mahtavat harjoituspuitteet. Kaksi täysimittaista kenttää, jotka on varustettu NBA:sta tutuilla koreilla. Myös parketti on parasta mitä rahalla saa. Samaa materiaalia käytetään lukuisissa maailman johtavissa koripallosarjoissa: NBA:ssa, WNBA:ssa, NCAA:ssa, Euroliigassa, ACB:ssa ja kaikissa kansainvälisen koripalloliiton alaisissa turnauksissa.

Itse pelikenttien ohella myös muuhun harjoitteluun ja toipumiseen tilat ovat parasta mahdollista. Kuntosali, toipumisalueet, kylmän ja lämpimän veden altaat jne. Salista löytyy myös 4×2 metrin videoscreeni, jolla ottelutapahtumia voidaan näyttää.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Janne Leipijärvi
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...