Lappi näkyy kansainvälisillä päivillä

Kahden vuoden tauon jälkeen vapun tienoilla vietetään Fuengirolan kansainvälisiä päiviä. Kyseessä on monelle vuoden odotetuin juhla.

Eri maat näyttävät kulttuurinsa parhaita puolia tällä kertaa ennätyksellisesti kuuden päivän ajan. Tarjolla on ruokaa, musiikkia ja tanssia kaikkialta maailmasta.

Suomen osasto on tänäkin vuonna tutuissa käsissä, sen toteuttaa Marko Levander (kuvassa lipunkantaja) yhdessä Reflatiimin kanssa.

-Tämän vuoden järjestelyvastuu tippui syliin melko nopealla aikataululla. Harkitsin hetken, pystymmekö saamaan kunnollisen osaston aikaiseksi ja päädyin venyttämään päiviä. Ihan aiempien vuosien tasolle emme tällä kertaa pyri, nyt käytössä olevan Peña El Canteron kokokin aiheuttaa jo rajoitteita. Hyvät ja näyttävät juhlat lupaan kuitenkin järjestää, Levander sanoo.

Kansainvälisten päivien Suomen osaston järjestäminen on mittava työ. Toteutukseen tarvitaan runsaasti niin ammattilaisia kuin vapaaehtoisiakin.

-Selvästi tuntuu, että tänä vuonna talkoohenkeä löytyy entistä enemmän. Se tuntuu hyvältä, on kiva lähteä esittelemään kotimaan kulttuuria, kun taustalla on paljon innostusta.

Levander ei ole vielä sopinut ohjelmasta tarkemmin, mutta ajatuksena on hyödyntää mahdollisimman paljon paikallista suomalaista osaamista.

-Täältä löytyy mainioita muusikoita ja muita suomalaisia taiteilijoita, joiden kanssa varmasti saamme aikaan viihdyttävän ja suomalaisuutta esittelevän ohjelmiston. Minuun kannattaa olla yhteydessä, mikäli ajatuksia ohjelman suhteen tulee mieleen.

Lohta ja poroa

Ruokapuolella loimulohi on aina ollut takuuvarma tuote ja se herättää kiinnostusta kaiken maalaisissa.

-Tulet laitetaan taas juhlahuoneiston eteen ja lohta loimutetaan. Tänä vuonna porotuotteet ovat myös merkittävässä roolissa ruokapuolella. Listalta löytyy ainakin porokebabia, tavaran toimittajan kanssa keskustelemme juuri muista juhliin sopivista porotuotteista. Ajatuksena on myös tuoda sisustukseen entistä enemmän Lapin eksotiikkaa, erilaiset yhteistyöneuvottelut ovat asian suhteen jo pitkällä.

Tämä vuosi mennään Suomen osalta hieman normaalia pienemmällä budjetilla ja touhulla, Levanderin tavoite on jo ensi vuodessa.

-Ensi keväälle on tarkoitus räväyttää jotain kunnolla isompaa, niistä sitten myöhemmin, Levander uumoilee salaperäisesti.

Kansainväliset päivät vietetään Fuengirolassa 27.4.-2.5.

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...