Elin- ja kudosluovutus on Málagassa keskimääräistä yleisempää

Elinten ja kudosten luovutus lääketieteellisiin tarpeisiin on lisääntynyt Málagan provinssissa kymmenellä prosentilla tämän vuoden aikana.

Vuoden 2022 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana Málagan provinssissa oli 61 elinluovutustapausta ja 55 kudosluovutusta, mikä on kymmenen prosenttia enemmän kuin samalla aikavälillä vuonna 2021.

Laskennallisesti Málagassa oli kyseisenä aikana 53,8 luovuttajaa miljoonaa asukasta kohti. Luku on kahdeksan prosenttiyksikköä korkeampi kuin Andalusian itsehallintoalueen keskimääräinen luku. Se on myös koko Espanjan keskiarvoa korkeampi.

Viimeiset 20 vuotta tyypillisin elinluovuttaja on ollut nuori ja terve onnettomuudessa kuollut henkilö, jolta ollaan saatu käyttöön viisi tai kuusi elintä. Nyt yleisin luovuttaja on 66-vuotias sydän- ja verisuonivaivoista kärsivä henkilö joka kuolee sydänkohtaukseen. Heiltä saadaan monesti käyttöön vain kaksi sisäelintä.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Mihin suuntaat kesälomalle?

View Results

Loading ... Loading ...