Pääsiäiskulkueiden paluu

Kaksi edellistä pääsiäistä on jouduttu viettämään koronarajoitusten vuoksi ilman kuuluisa kulkueita. Tänä vuonna kulkueet palaavat kaduille.

Tänä vuonna semana santa alkaa palmusunnuntaina 10.4. ja päättyy pääsiäissunnuntaina 17.4. Vaikka viikosta käytetään suomenkielessä muun muassa nimitystä hiljainen viikko, on kyseinen viikko ainakin Espanjassa kaikkea muuta kuin hiljainen.

Tänäkin vuonna kaupungit ja kylät täyttyvät kulkueista, joissa kannetaan Neitsyt Marian ja Jeesuksen patsaita korokkeilla, eli tronoilla. Massiivisimmat tronot painavat jopa tuhansia kiloja, ja niitä kantamaan tarvitaan parikin sataa henkeä. Suurin osa on tietysti selvästi pienempiä.

Aurinkorannikon asukkaat ovat sikäli onnellisessa asemassa, että lähietäisyydeltä löytyvät koko maan näyttävimmät kulkueet. Sekä Málagaan että Sevillaan saavutaan kauempaakin katsomaan hulppeita kulkueita.

Vähemmän katoliset asukkaat eivät välttämättä tervehdi kulukueita pelkällä riemulla, sillä esimerkiksi Málagassa kulkueet tukkivat tehokkaasti koko keskustan ja tunnelma on vähintäänkin tiivis. Jos Málaga tuntuu olevan hankalan matkan päässä, voi pienemmistä kulkueista toki nauttia myös muissa kaupungeissa.

Espanjalaiseen pääsiäisen viettoon kuuluu oleellisesti myös isolla porukalla ruokailu. Niinpä myös ravintoloissa on tunnelmaa, ja ulos syömään lähtevien kannattaa muistaa pöytävaraukset hyvissä ajoin.

Tietoja Fuengirolan kulkueista, reiteistä ja aikatauluista löytyy espanjaksi kaupungin nettisivuilta, osoitteesta: www.fuengirola.es/evento/programacion-semana-santa-2022/

Malagan kulkueista tietoja on englanniksi osoitteessa: www.malagaweb.com/holidays/holy-week.php

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

View Results

Loading ... Loading ...