Tee työtäs laulellen

Euroopan unioni on patistellut Espanjaa tekemään työvoimauudistuksen. Euroopan komission mukaan Espanjassa on liian yleistä määräaikaiset (precariedad) työsopimukset. Noin 40 prosentilla työtätekevillä on määräaikainen työsopimus.

Asiasta äänestettiin viime viikolla ja se oli toosaTV:n luokkaa. Hallitus sai ehdotuksensa läpi, mutta ei ilman muttia. Alberto Casero (PP) erehtyi teleäänestäessään ja puolsi työvoimauudistusta. Käytäntönä on, että inhimillinen erehdys ei oikeuta äänen hylkäämiseen, ainoastaan datavika on hyväksyttävä syy.

Siispä PP (Kansanpuolue) syytti tietokonevirhettä. Parlamentin mukaan äänestää asiasta voi vain yhden kerran, virheäänestyksiä tulee niin monia, että jos niitä uusittaisiin, niin muuhun ei jäisikään aikaa. Tämä Albertokin kyseisenä päivänä erehtyi kolme kertaa eri äänestyksissään. Tekevälle sattuu.

Työlakiuudistusta olivat puoltamassa ammattiyhdistykset, Espanjan elinkeinoelämän järjestöjen keskusliitto (CEOE), Vasemmistoliitto, Ciudadanos-puolue ja PSOE. Asia meni päätökseen yhdellä äänellä, joka olikin virheääni.

On yrityksiä, jotka uusivat työsopimuksen jopa viikottain, maanantaista perjantaihin. Ja kyse ei ole sesonkiluonteisesta työstä, joka onkin oma asia erikseen.Valitettavasti tätä harrastetaan aika ahkerasti myös julkisella sektorilla, opettajille tarjotaan työsopimuksia lukuvuodeksi, sitten kesällä työttömyyskassaan, syksyllä uusi koulu, joka saadaan selville sitten syyskuussa. Esimerkiksi Málagan yliopiston lääketieteen opettajat saavat sitovan työsopimuksen keskimäärin kymmenen vuotta ennen eläköitymistään.

Määräikaisia työsopimuksia harrastetaan laajalti myös terveydenhoidon piirissä. Siis tyhjän päällä istut…

Kimmo Sahlman

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Viikon kysymys

Pidätkö runebergintortuista?

View Results

Loading ... Loading ...